Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 28301 tot 28305
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

Miljardenverlies voor Zwitserse nationale bank door lagere goudprijs

De Zwitserse Nationale Bank heeft een verlies van 7,3 miljard Zwitserse frank (bijna 6 miljard euro) gepubliceerd voor de eerste jaarhelft. Dat verlies is het gevolg van een forse afwaardering van haar goudreserves. In dezelfde periode vorig jaar maakte de Zwitserse centrale bank nog 6,7 miljard frank winst.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

Een blik op de oliemarkt

In juli stegen de olieprijzen op basis van een zwakkere VS dollar, een afname van de Amerikaanse olievoorraden en het feit dat de Fed aangaf rentes laag te zullen houden voor een langere tijd. Aangezien de meeste van deze drijfveren gerelateerd waren aan de VS, werd de prijsstijging vooral gereflecteerd in de prijs van WTI. Toch steeg ook de prijs van Brent, vooral gedreven door de spanningen in het Midden-Oosten, vooral Egypte, maar ook de opmerkingen van Fed’s Bernanke bleven niet onopgemerkt.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

Column Kees de Kort | Twijfel over Chinese groeicijfers

De Chinese regering gaat de cijfers die lagere overheden aanleveren beter controleren. "De Chinese overheid gaat een lokale stresstest doen: hoe staan de lokale overheden ervoor", zegt BNR's Kees de Kort.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

Rijke Grieken moeten zelf politiebescherming betalen

Grieken die jaarlijks meer dan honderdduizend euro verdienen moeten zelf betalen voor bescherming door de politie tegen aanslagen van terroristen en de georganiseerde misdaad. Dat staat in een voorstel van het Griekse ministerie van openbare orde. De maatregel is bedacht als onderdeel van de bezuinigingsplannen van de Griekse regering.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

Als McDonalds beter betaalt, wordt de hamburger amper duurder

Als McDonalds beter betaalt, wordt de hamburger amper duurder

In de VS is veel te doen over het loon van de werknemers. De hamburgerverkopers krijgen er 7,25 dollar per uur. Dat is lager dan het gemiddelde loon in de fastfood-industrie van 8,94 dollar en slechts de helft van wat de werknemers nu eisen: 15 dollar per uur. Maar loonsverhoging zou de hamburger amper duurder maken.