Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 28306 tot 28310
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 13 augustus 2013

Wie betaalt de prijs van de crisis?

Ben Bernanke heeft als doelstelling inflatie van 2 procent in een deflatoire omgeving. Het agressieve monetaire beleid moet dus ergens slachtoffers maken. De tendens in de Verenigde Staten is gelijkaardig aan die in Europa. Het zijn vooral de jongeren die het gelag betalen zegt Financial Sense.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 13 augustus 2013

Omzet detailhandel opnieuw gekrompen

De omzet van de detailhandel kwam in het tweede kwartaal van dit jaar 1,5 procent lager uit dan in dezelfde periode vorig jaar. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 13 augustus 2013

Jeff Bezos is gaan shoppen

Jeff Bezos is gaan shoppen en is met een goed gevulde zak weer thuis gekomen. De stichter van Amazon heeft de Washington Post overgenomen, wat als een donderslag bij heldere hemel kwam in de uitgeverswereld.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 13 augustus 2013

't Is gebeurd! De ergste recessie in de eurozone sinds de Grote Depressie is voorbij

Er zijn eindelijk tekenen van economisch herstel in Europa. Dat zeggen verschillende economische analisten. Volgens Mads Koefoed, Hoofd Macrostrategie bij de Deense Saxobank, zullen cijfers die deze week worden gepubliceerd  aantonen dat de eurozone eindelijk uit de recessie is geraakt die in het tweede deel van 2011 begon. Koefoed wijst op het toenemende vertrouwen in de Europese zakenwereld én de stijging in het inhuren van interimkrachten, traditioneel een graadmeter voor de stand van de economie.

Bron: parool.nl
Geplaatst: dinsdag 13 augustus 2013

'Kabinet wil geen 6 maar 8 miljard extra bezuinigen'

PvdA-leider Diederik Samsom (L) schudt de hand van minister-president Mark Rutte voor het debat over de aanbevelingen van de Europese commissie voor Nederland om miljarden extra te bezuinigen. © anp

Het kabinet gaat volgend jaar waarschijnlijk ruim 8 miljard extra bezuinigen, 2 miljard meer dan eurocommissaris Olli Rehn in juni van Nederland eiste om aan de Brusselse begrotingsnormen te voldoen. Dat meldt het Financieele Dagblad.