Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 28306 tot 28310
Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

JPMorgan beboet voor marktmanipulatie

Dat heeft de toezichthouder voor de Amerikaanse energiesector FERC dinsdag bekendgemaakt.

Handelaren van de bank zouden de energiemarkt in Californië en het middenwesten van de VS hebben bewerkt met ongeoorloofde handelspraktijken om de winsten te kunnen opvoeren. Het gaat om manipulatieve biedingsstrategieën die in de periode 2010-2011 werden uitgevoerd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

'Air France schrapt nog eens 3000 banen'

De nieuwe bezuinigingsmaatregelen bij Air France kosten mogelijk nog eens ongeveer 3000 banen. Dat liet een betrokken Franse vakbond dinsdag weten aan persbureau Reuters.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

VS: Huurprijs stijgt tot record, huizenbezit daalt verder tot 18-jrs dieptepunt

The American Homeownership Dream is officially dead. Long live the New Normal American Dream: Renting.

According to the latest quarterly homeownership data released by the Census Bureau, the raw homeownership rate of 65.0% was unchanged from last quarter and 0.4% lower than a year ago. And on a seasonally adjusted basis (not sure why homeownership is adjusted for seasons: people who live in a house in the winter generally live under a bridge in the summer?), the percentage of Americans who have a house declined from 65.2% to 65.1%: the lowest since 1995.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

Heeft de VS zijn schuldplafond al bereikt?

Volgens de Daily Treasury Statement van de Amerikaanse schatkist staat de Amerikaanse overheidsschuld al 74 dagen op rij op $ 16.699.396.000.000. Dit is slechts $ 25 miljoen minder dan het schuldplafond van $ 16.699.421.000.000 dat werd vastgelegd op 17 mei. Maar wie dieper graaft in de cijfers van de US Treasury ziet dat de VS al lang boven zijn schuldplafond zit...

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

'Het opbreken van Europa kan... mits een daling van de huidige levensstandaard met 40%'

De Amerikaans econoom James Galbraith heeft in een interview met de Süddeutsche Zeitung gewaarschuwd voor een volgende acute crisis in de eurozone. Die zou zich opnieuw afspelen rond Griekenland. Als bewijsvoering haalt Galbraith de verkoop van het Griekse gasmonopolie aan:

'De Griekse regering is er niet in geslaagd zijn gasmonopolie voor een zeer bescheiden prijs te verkopen aan Gazprom, omdat de analisten van Gazprom - terecht - de inkomensvoorspellingen van het gasmonopolie niet vertrouwden. Ik heb het wel degelijk over een monopolie. (...) Op welke basis verkoopt een rationeel denkende overheid een gasmonopolie voor cash? Het enige redelijke antwoord is: wanneer het onmiddellijk geld nodig heeft en denkt niet lang te zullen overleven, want een gasmonopolie produceert een inkomensstroom die eindeloos is, tenzij je ’m verkoopt. Het is dus kristalhelder hoe de Griekse regering de zaken vandaag inschat.