Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 28326 tot 28330
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

James Turk legt de backwardation in goud uit

In theorie kan de goudprijs niet in backwardation gaan zegt James Turk. In het Free Gold Money Report legt hij uitgebreid uit wat backwardation precies inhoudt en hoe het komt dat goud in theorie niet in backwardation kan gaan. Dat het nu toch gebeurt, betekent dat de markten de overhand nemen op de manipulatie van de centrale banken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

Economisch vertrouwen eurozone stijgt

Het economisch vertrouwen van ondernemers en consumenten in de eurozone is in juli gestegen. Dat maakte de Europese Commissie dinsdag bekend.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

Economie Zweden toont verrassende krimp

De Zweedse economie is in het tweede kwartaal onverwacht gekrompen, onder druk van een zwakkere vraag naar Zweedse producten in veel Europese landen. Dat blijkt uit cijfers die dinsdag naar buiten werden gebracht door het Zweedse bureau voor de statistiek.

Bron: presseurop.eu
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

Eurozone : Economie veert onverwacht op, maar blijft precair

Voor Berliner Zeitung is het “einde van de recessie in Europa” in zicht. De krant baseert zich op de laatste inkoopmanagersindex (PMI), waarvoor ongeveer drieduizend bedrijven in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Oostenrijk, Ierland, Griekenland en Nederland zijn onderzocht. De index vormt een van de meest betrouwbare indicatoren van toekomstige economische groei.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

5 redenen dat de markten zullen crashen in de komende weken

De eerste keer dat Bernanke het woord 'tapering' uitspraak werden de markten al nerveus. Een herhaling van het voornemen om quantitative easing af te bouwen zorgde voor een schokgolf. Door zijn stelling te keren en aan te geven dat 'tapering' niet voor onmiddellijk zal zijn, wist Bernanke de markten gerust te stellen. Maar als de Federal Reserve zich baseert op enkele kerncijfers, zou 'tapering' in september wel eens een feit kunnen zijn.