Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 28346 tot 28350
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 12 augustus 2013

Brazilië wil eigen handelsakkoord met EU

Brazilië aast op een eigen handelsakkoord met de Europese Unie, los van de andere Latijns-Amerikaanse landen van het Mercosur-handelsblok. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Antonio Patriota laten verstaan in de Financial Times. De bilaterale handel tussen de EU en Brazilië loopt op tot zo'n 80 miljard dollar per jaar.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 12 augustus 2013

Elke Cyprioot krijgt gegarandeerd minimuminkomen

© - The Council of EuropeAlle Cyprioten krijgen met ingang van juni 2014 een gegearandeerd minimum basisinkomen. Dat heeft de Cypriotische president Nicos Anastasiades aangekondigd. De maatregel maakt deel uit van de sociale hervormingen die het land wil doorvoeren om de gevolgen van de bankencrisis te milderen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 12 augustus 2013

Griekse economie gaat trager achteruit

De Griekse economie is in het tweede kwartaal iets minder gekrompen dan in het begin van het jaar. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van statistiekbureau Elstat.

Bron: TheSilvermountain
Geplaatst: maandag 12 augustus 2013

Relatie werkloosheid en goud

Vanuit de media bereiken ons steeds positievere berichten over de economie. Het ergste is voorbij, de bodem is bereikt. Nooit geweten dat er zoveel bodems onder de economie lagen, want dit horen we nu al vijf jaar lang. En steeds opnieuw gaan we lager en lager. Toch eens tijd om eens te kijken of de economie fundamenteel wel kan herstellen.

Om te beginnen de werkloosheid. De belangrijkste pijler onder die economie. En hier is het heel ernstig mis. Wat hier precies aan de hand is bereikt ons nooit via de media. Beursgenoteerde multinationals trakteren ons elk kwartaal weer met uitmuntende groei en winstcijfers. De oorzaak hiervan is bijna overal hetzelfde. Enorme besparingen op personeel. Er wordt steeds meer technologie aangetrokken die personeel overbodig maakt. En dat mag ook flink wat kosten want personeel is hartstikke duur geworden de laatste jaren. Vooral door belastingverhogingen. We zien bijvoorbeeld steeds meer onbemande tankstations. Verder de onlinewinkels wat enorm bespaart op winkelpersoneel. Maar ook op schoonmaakkosten en onderhoud van de winkelpanden. In de financiële sector is het nog veel erger. Moesten we vroeger naar een accountant voor onze IB-aangifte, tegenwoordig staat letterlijk alles al voor je ingevuld op internet. Iedereen doet het zelf.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 12 augustus 2013

Mohamed El-Erian “Stilte voor de storm in Europa”

Eurocrisis! Welke eurocrisis?! Sinds Cyprus is de eurocrisis weer helemaal naar de achtergrond verdwenen. Maar het gevaar loert om de hoek. De rust en kalmte komt voornamelijk door de vakantieperiode en de aankomende verkiezingen in Duitsland. Niemand die Merkel ook maar voor de voeten durft te lopen. Maar wat daarna?