Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 2836 tot 2840
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 5 februari 2017

Opnieuw miljardenverlies Deutsche Bank

Deutsche Bank heeft de resultaten in het vierde kwartaal van 2016 iets zien verbeteren. 

Toch sloot de bank het jaar opnieuw af met dieprode cijfers, met name als gevolg van boetes en schikkingen in verband met misstappen die in het verleden werden begaan.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 5 februari 2017

‘Trump dreigt ermee troepen naar Mexico te sturen, wil af van vluchtelingendeal met Australië’

Er zijn details gelekt over de gesprekken die de Amerikaanse president Donald Trump vorige week heeft gevoerd met zijn Mexicaanse ambtsgenoot Enrique Peña Nieto en de Australische premier Malcolm Turnbull . Volgens Dolia Estévez, de correspondente in Washington voor de Mexicaanse versie van het weekblad Forbes, zou Trump Nieto tijdens het gesprek herhaaldelijk hebben vernederd en hem hebben duidelijk gemaakt ‘troepen naar Mexico te zullen sturen’ indien Nieto er zelf niet in slaagt de drugskartels in zijn land op te kuisen. Hij herhaalde ook zijn plannen inzake de bouw van een muur aan de zuidelijke grens van de Verenigde Staten.

‘Ik heb de Mexicanen, noch Mexico nodig, we gaan een muur bouwen en jullie gaan ervoor betalen, of jullie dat nu goed vinden of niet.’

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 5 februari 2017

Banken willen algemene lijst met alle fraudeurs

De Belgische banken zijn naar de regering gestapt met de vraag om samen een register te mogen oprichten met alle namen van fraudeurs die al zijn betrapt. Dat bevestigt de bankenkoepel Febelfin in De Tijd.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 5 februari 2017

Terug van weggeweest… de Griekse crisis

Tweederde van de maatregelen die Griekenland moest doorvoeren en die recht geven op de volgende tranche van de financiële noodhulp zijn niet geïmplementeerd. Dat gaven de Grieken vorige week zelf toe tijdens gesprekken met hun crediteuren. Net als in de zomer van 2015 leidt dat opnieuw tot onrust op de financiële markten, waar een negatieve verrassing in de maak lijkt. Dinsdag klom de  rente op Grieks staatspapier dat in juli moet worden terugbetaald tot 11%, exact het dubbele van wat een week eerder nog werd betaald (5,5%).

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 5 februari 2017

In deze 13 steden is het vastgoed meest overgewaardeerd

Londen en Vancouver zijn de steden waar onder impuls van de lagerentepolitiek van de centrale banken een vastgoedbubbel is gecreëerd die voor de grootste problemen dreigt te gaan zorgen.

Dat is de conclusie van een studie van de Zwitserse bank UBS. Net als in beide voormelde steden is de prijs van vastgoed ook in Stockholm, Sydney, München en Hong Kong de voorbije 5 jaar met gemiddeld meer dan 50% gestegen. Elders beperkt die stijging zich tot gemiddeld 15%.