Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 28351 tot 28355
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 juli 2013

2013: het jaar van de grote uitbraak voor platina en palladium?

De belangstelling voor hard assets wordt alleen maar groter nu de centrale banken op grote schaal geld blijven drukken. 2012 was al een recordjaar wat betreft de interventies van de centrale banken, maar 2013 belooft op dat vlak nog intensiever te worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 29 juli 2013

Amerikaanse steden erger aan toe als Detroit

De focus is de laatste tijd vooral op Detroit gericht, maar er zijn nog steden in de Verenigde Staten die er erg aan toe zijn. Zo is er Chicago, een stad van bijna 2,7 miljoen inwoners, dat mogelijk ook op een faillissement afstevent. We leven nu eenmaal in een maatschappij waarbij schuld gelijk staat aan welvaart, totdat schuld leidt tot een bankroet, aldus

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 29 juli 2013

Goud: enkele indicaties voor een bodem

Tekoa Da Silva doet geregeld interviews met mensen uit de sector van de goudmijnen. Uit verschillende interviews blijkt dat verschillende analisten een bodem hebben gezien voor de goudprijs en voor verschillende redenen. Zo zou 28 juni de geschiedenisboeken kunnen ingaan dat de goudprijs een bodem inzette voor het laatste deel van de stijging in de stierenmarkt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 29 juli 2013

7 grafieken die de divergentie tussen economie en aandelen aantonen

De media doet ons graag geloven alles super goed gaat met de economie in de Verenigde Staten zegt The Economic Collapse. De aandelenmarkten zijn het grootste bewijs doordat ze keer op keer nieuwe records neerzetten. Maar de realiteit is dat de bedrijven het goed doen, maar niet zo goed als de beurzen ons laten geloven. De divergentie tussen de economie en de aandelenbeurs wordt stilaan hallucinant.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: maandag 29 juli 2013

Crisis kost niet alleen banen, maar ook levens!

opinie JOOP DE BEER Naarmate de economische crisis langer duurt, zijn de gevolgen duidelijker merkbaar. De koopkracht loopt terug, het aantal werklozen neemt toe en de woningmarkt zit op slot. Maar voor een aantal mensen heeft de crisis nog ernstiger gevolgen. Sinds het begin hebben naar schatting 1200 meer mensen dan in voorgaande jaren een einde aan hun leven gemaakt. Kan deze stijging in verband worden gebracht met de economische omstandigheden?