Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 28366 tot 28370
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 29 juli 2013

Amerika virtueel failliet

De federale overheid van de Verenigde Staten is bedolven onder een immense schuldenberg. Deze schuldenberg bedraagt momenteel al meer dan $ 16 biljoen. Maar dit is nog lang niet alles. De Verenigde Staten zit ook nog opgezadeld met biljoenen ongedekte verplichtingen (unfunded liabilities).

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 29 juli 2013

JP Morgan stopt met grondstoffenhandel?

De Federal Reserve gaat de grondstoffenhandel door banken na tien jaar weer onder de loep nemen. Banken zouden door de jaren heen teveel macht verkregen hebben in de grondstoffenhandel, waardoor ze de markt kunnen manipuleren. Toevallig overweegt JP Morgan haar grondstoffenhandel nu in de verkoop te doen...

Bron: infonu.nl
Geplaatst: maandag 29 juli 2013

Rijkman Groenink, topman ABN Amro, vertrekt met miljoenen

InfoNu.nl > Financieel > Diversen > Rijkman Groenink, topman ABN Amro, vertrekt met miljoenen Rijkman Groenink, topman ABN Amro, vertrekt met miljoenen Rijkman Groenink is bekend als bestuursvoorzitter van de ABN Amro. Groenink wordt geboren in 1949 in Den Helder. Hij studeert Rechten en Business Administration voordat hij in 1974 aan zijn loopbaan begint bij de AMRO Bank. Hij komt vooral in het nieuws als blijkt dat ABN Amro overgenomen wordt door Fortis, Banco Santander en Royal Bank of Scotland. Opvallend is dat deze topman miljoenen meekrijgt als hij vertrekt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 29 juli 2013

Oh nee, het gebeurt opnieuw! 18 gelijkenissen met 2008

Als onze politieke of monetaire leiders een crisis zagen aankomen, zouden ze dan de nodige beslissingen nemen om deze crisis af te wenden? We zullen het nooit weten, in 2007-2008 waren er ook verscheidene signalen van een aankomende crisis. Volgens The Economic Collapse zijn deze signalen vandaag helemaal terug. Gaan de politici nu wel de juist maatregelen treffen? Dit zijn 18 signalen die aantonen dat het terug 2008 is…

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 29 juli 2013

Newmont Mining moet $2 miljard afschrijven door daling goudprijs

Grote mijnbouwbedrijven als GoldCorp, AngloGold Ashanti en Newmont Mining komen met slechte cijfers, omdat ze door de daling van de goudprijs veel minder geld opbrengst genereren. Newmont Mining moet zelfs $2 miljard afschrijven!