Nieuws / Artikelen met het woord

57485 artikelen gevonden. Artikel 28376 tot 28380
Bron: duurzaamnieuws.nl
Geplaatst: zaterdag 3 augustus 2013

Amerika tovert nepgroei

Op 31 juli werd Amerika met een pennenstreek 3% rijker. In geld uitgedrukt is dat ongeveer de waarde van de hele Belgische economie.  Dat kwam omdat afgelopen woensdag de definitie van het Bruto Binnenlands Product (BBP) van de Verenigde Staten voor de 14e keer werd aangepast. De dienstdoende economen van het Witte Huis volgen wel vaker een bijscholingscursus op Zweinstein, anders is hun economie niet meer in de hand te houden.

Een van de directe gevolgen van die aanpassing is het beïnvloeden van aandelenkoersen. Op 1 augustus lees je de voorspelbare commentaren van beursanalisten dat ‘de koersen worden gesteund door gunstige macrocijfers uit de VS’ of uitingen van soortgelijke kretologie. En het merendeel van de zichzelf serieus nemende media laat het daarbij. Verdere uitleg overbodig, dan wel ongewenst, lijkt het.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 3 augustus 2013

'Luchthaven Berlijn Brandenburg weer duurder'

De totale rekening komt waarschijnlijk neer op 4,7 miljard euro. Dat meldt het Duitse tijdschrift Focus zaterdag aan de hand van een onderzoeksrapport.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 3 augustus 2013

Mercedes sleept Frankrijk voor de rechter om aircomiddel

De strijd tussen Frankrijk en Mercedes om het nieuwe aircomiddel R1234yf gaat een nieuwe fase in. Mercedes stapt naar de hoogste rechter in Frankrijk om een einde te maken aan het Franse verbod om modellen van de A-, en B-klasse, CLA en SL op kenteken te zetten.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: zaterdag 3 augustus 2013

Begerig oog van overheid op pensioenpot van duizend miljard

Op vrijdag 12 juli 2013 is het kabinet akkoord gegaan met de nieuwe pensioenwet, die in 2015 zal ingaan. Het nieuwe stelsel zal de overheid 3 miljard euro opleveren. De wet was aan vervanging toe omdat jongeren teveel de pensioenlasten zouden moeten dragen. Volgens het kabinet Rutte kunnen pensioenpremies namelijk beter verlaagd worden en het verschil geconsumeerd, daar groeit de economie immers van. Pensioenzekerheid bestaat niet meer. Vanaf 2015 is er niet langer sprake van een pensioentoezegging maar van een pensioenovereenkomst .

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zaterdag 3 augustus 2013

Duitse spaarder 'verliest' 14 miljard in 2013

Dit bleek zaterdag uit een studie van de Duitse Postbank. De inflatie bedroeg in juli 1,9 procent, spaarders krijgen doorgaans minder dan 1,5 procent rente.