EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 28381 tot 28385 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 21 oktober 2013

‘Geld maken hoort in publieke handen’

Bijna al ons geld lenen we van private banken zoals ING, ABN-Amro en Rabobank. Zij verdienen heel veel geld aan het maken van geld uit het niets. Grote financiële luchtbellen hangen boven ons hoofd en staan op knappen. Gevolg? Een diepere crisis, enorme schulden, veel meer werklozen, mensen die hun huis kwijtraken. De organisatie Ons Geld voert een campagne om een eind te maken aan de macht van dit soort banken. Het maken van geld moet weer in publieke handen komen. Oprichter Luuk de Waal Malefijt (23): ‘Geld is nu net een stofzuiger van de financiële sector.’

Lees verder op onsfundament.nl
Geplaatst op: maandag 21 oktober 2013

Hans Rosling laat zien hoe wereld beter wordt

Statistiekenstuntman gaat programma over de groei van en veranderingen in de wereldbevolking presenteren.

Statistiekenstuntman gaat programma over de groei van en veranderingen in de wereldbevolking presenteren.

De Zweed Hans Rosling (1947) is arts, statisticus, software-ontwikkelaar en hoogleraar. Hij wordt wel de “statistische stuntman” of “infographics professor” genoemd. Met zijn zelf ontwikkelde Trendanalyzer-software zet Rosling data van internationale organisaties zoals de Verenigde Naties en de WHO om in bewegende grafieken. Zijn TED-talks over statistiek zijn legendarisch en wereldwijd miljoenen keren bekeken.

Lees verder op hetkanwel.net
Geplaatst op: maandag 21 oktober 2013

Robert Shiller vs Alan Greenspan: kun je financiële zeepbel doorprikken?

Zijn financiële zeepbellen te voorspellen? De voormalige baas van de Federal Reserve, Alan Greenspan, meent van niet. Kersverse Nobelprijswinnaar Robert Shiller denkt daar heel anders over.

Is de Amerikaanse centrale bank medeschuldig aan het opblazen van de zeepbel op de huizenmarkt en de kredietcrisis van 2008?

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 21 oktober 2013

Tweederde van sla en helft brood wordt weggegooid

Tweederde van de voorverpakte salade, de helft van het brood en 40 procent van de appels verdwijnen in de vuilnisbak. De Britse supermarktketen Tesco heeft vandaag de cijfers gepubliceerd van het voedsel dat verloren gaat, zowel in de winkels als bij de consumenten thuis. Dat melden Britse media.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 21 oktober 2013

China wil een nieuwe wereld orde

China zit in een enorme tweestrijd verwikkeld tussen de opwaardering van zijn eigen munt de Yuan (of Renminbi) en de Amerikaanse dollar. Enerzijds wil China deels af van de dollar, maar anderzijds is de Yuan nog niet klaar als reservemunt en kan het zich een forse afwaardering van zijn dollarreserves (nog) niet veroorloven.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs