Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 28396 tot 28400
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 9 augustus 2013

Krimp productie industrie houdt aan

De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in juni 1,0 procent lager dan in juni 2012.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 9 augustus 2013

Uh?! Italië kruipt uit het economisch dal?!

De Italiaanse economie is in Q2 opnieuw gekrompen. We zeggen ‘opnieuw’, want het bbp is in Q2 voor het 8ste kwartaal op rij gedaald. Volgens de cijfers van statistiekenbureau ISTAT kromp de Italiaanse economie met 0.2 procent op kwartaal- en met 2 procent op jaarbasis.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 9 augustus 2013

Obama: Besparingen kunnen niet enige strategie zijn in Griekenland

Barack Obama heeft donderdag gepleit voor een groeipolitiek in Griekenland. De Amerikaanse president zei aan premier Antonis Samaras dat besparingen niet de enige strategie kunnen zijn om de crisis te overwinnen.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: vrijdag 9 augustus 2013

Trekt de economie echt aan, of houden topmannen peptalk?

© anp.Het lijkt wel afgesproken werk. Woensdag kondigde zowel topman Jan Hommen van ING als zijn collega Niek Hoek van Delta Lloyd aan tekenen te zien van economisch herstel. Gisteren sloot Alex Wynaendts, de hoogste baas bij Aegon, zich daarbij aan, evenals werkgeversvoorman Bernard Wientjes. Vier vragen en antwoorden over de lichtpuntjes in de economie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 9 augustus 2013

China zet goudmijnaandelen in vuur en vlam!

De titel is misschien wat bij de haren getrokken, maar uiteindelijk komt het hier wel op neer. Sterke import – en exportcijfers (+10% en +5%) in China deden de appetijt naar grondstoffen bij beleggers aantrekken, waarbij vooral goud een voorkeur kreeg in de markt.

Goud schoot omhoog, boven de barrière van 1300 dollar/ounce, waardoor de bodem van juni 2013 stilaan gekenmerkt wordt als de ‘low of the year’. Meer nog, dit kon wel eens het cyclische bodem van de 2-jarige correctie van de goudprijs worden.