Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 28396 tot 28400
Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zaterdag 27 juli 2013

Nederlanders bouwen Indiase tuktuk-coöperatie

Onderdeel van het project, opgezet door de Nederlandse organisatie Enviu in samenwerking met het Indiase bedrijf Three Wheels United, is het vervangen van vervuilende tweetaktmotoren door schonere viertaktmotoren.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zaterdag 27 juli 2013

Huishoudens hebben steeds minder geld

De Nederlandse burger wordt steeds armer...

Een rapport van DNB laat zien dat de koopkracht van Nederlandse huishoudens sterk achteruit gaat. Inmiddels hebben huishoudens hetzelfde te besteden als in 1997.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 27 juli 2013

Biflatie Bulletin : De klant wordt bedot

‘t Is een trend die al even bezig is maar nu blijken haast alle producenten van voedingswaren ermee bezig : minder inhoud in de verpakking steken.  De prijs blijft gelijk maar omdat we minder waar voor ons geld krijgen, wordt het product dus eigenlijk toch duurder.  Boerenbedrog! Alleen valt het de klant meestal niet op.  Nu echter breidt dit kwalijke fenomeen ook uit tot niet-voedingswaren zoals : bijvoorbeeld minder toiletpapier en zakdoekjes in een verpakking van producent Kimberly-Clark.

Maar er is nog een ander reden waarom we zoveel meer betalen dan vroeger in de supermarkt; waar voorheen producenten schrik hadden van de concurrentie om prijsstijgingen door te voeren, tellen ze sinds 2007 wel reeds de gestegen grondstoffenprijzen bij.  Beide fenomenen verklaren waarom we steeds dieper in de beurs moeten tasten, waarom we veel duurder af zijn bij het boodschappen doen dan vroeger.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: zaterdag 27 juli 2013

Cordaid: 'Wij hebben geen statistieken nodig om de armoede in Nederland te zien'

De verschillende hulporganisaties in Haiti zijn volop bezig om zogeheten transitioal shelters te bouwen. De Nederlandse hulporganisatie Cordaid ontwikkelde een zeer inventieve woning die bestand is tegen zware regens en orkanen.

opinie 'Technocratisch geneuzel', noemt Kristel Ashra van Cordaid alle reacties op het nieuws dat de organisatie zich gaat richten op armoede in Nederland. 'Vraagstukken van armoede en sociale uitsluiting in Nederland vragen om radicaal andere oplossingen en inzet van velen.'

Of nu 9 of 10 procent van de Nederlanders onder de armoedegrens leeft, wat ons betreft is het hoe dan ook veel te hoog voor een welvarend land als Nederland

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 27 juli 2013

Fiscus kan op 1 mei 2014 bankgegevens centraal opvragen

Binnenkort heeft de fiscus er een nieuw wapen bij. Vanaf 1 mei 2014 zal het Centraal Aanspreekpunt (CAP) actief zijn, een databank met alle bankrekeningen van de Belgen. Dat schrijven De Standaard en L'Echo op basis van een publicatie in het Staatsblad.