Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 28396 tot 28400
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 26 augustus 2013

Hypotheekschuld grootste risico aller tijden

Het wordt geleidelijk aan duidelijk dat de economische krimp in Nederlands een stuk groter is dan in de omringende EU-landen. Door sommige waarnemers is al voorspeld dat ons land Spanje achterna zal gaan wat betreft de ernst van de recessie.

Bron: corporatienl.nl
Geplaatst: maandag 26 augustus 2013

Woningcorporaties en het stunten met huizenprijzen

Onlangs stond makelaar- en vastgoedminnend Nederland in vuur en vlam door het proefballonnetje van minister Blok. De minister wil het mogelijk maken dat corporaties tot wel 25% korting mogen geven op de taxatie of WOZ waarde van de koophuizen. Schandalig natuurlijk! Corporaties zullen massaal, althans dat is de vrees, hun woningen tegen dumpprijzen van de hand te doen met als gevolg dat soortgelijke woningen van particulieren meteen in (verkoop) waarde zullen dalen.

Bron: mondi.nl
Geplaatst: maandag 26 augustus 2013

Duits-Nederlands belastingverdrag bevat verrassingen

Duits-Nederlands belastingverdrag bevat verrassingen

Duitsland is voor veel Nederlanders een attractief land om te wonen. Onder meer gepensioneerden weten de ruimere huizen en de lagere belastingtarieven in het buurland te waarderen. Helaas heeft het nieuwe verdrag ter voorkoming van dubbele belasting tussen beide landen, dat (na ratificatie door beide volksvertegenwoordigingen) waarschijnlijk op 1 januari 2014 in werking zal treden, voor een aantal van de in totaal ongeveer 150.000 in Duitsland wonende Nederlanders, nogal negatieve gevolgen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 26 augustus 2013

Waarom verliezen we onze koopkracht?

Iedereen weet dat de reële lonen de productiviteit niet heeft gevolgd. We weten ook dat onze lonen minder snel stijgen dan inflatie waardoor we aan koopkracht inboeten. Maar hoe komt dit allemaal, waarom gebeurt dit? 

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 26 augustus 2013

Fransen hebben de oplossing: meer belastingen

Nadat de Franse regering naast 6.000 miljoen euro aan nieuwe belastingen ook nog eens een btw-verhoging aankondigde, beginnen de ‘ras-le-bol’-reacties in het land diezelfde regering te verontrusten.

‘(Premier) Jean-Marc Ayrault heeft nog minder besef van de Franse realiteit dan van de manier waarop hij zich belachelijk maakt. Hoe kan je mensen uitnodigen om te dromen van een betere toekomst wanneer al wat je ze te bieden hebt, belastingsverhogingen zijn?