Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 2841 tot 2845
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 13 maart 2017

Kredietscore miljoenen Amerikanen versoepeld

De drie grootste kredietbureau’s in de Verenigde Staten gaan de kredietscores van miljoen Amerikanen versoepelen, omdat er in veel gevallen onterecht een negatieve beoordeling zou zijn afgegeven. Naar verwachting krijgen 12 miljoen consumenten (ongeveer 6%) een hogere kredietstatus, waardoor ze makkelijker geld kunnen lenen en waarschijnlijk ook meer geld kunnen lenen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 maart 2017

Bitcoin-ETF afgewezen: prijs schiet omhoog

Bitcoin lijkt echt niet stuk te krijgen. In de aanloop naar de beslissing van de SEC omtrent een Bitcoin-ETF steeg de prijs voor 1 BTC tot boven $1.300. Nadat de ETF werd afgewezen daalde de Bitcoin prijs in een flash crash naar $1.000 om daarna in snel tempo weer te herstellen tot boven $1.200.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 maart 2017

Wat gaat er met de goudprijs gebeuren bij de volgende renteverhoging?

De afgelopen handelsweek was olie niet de enige verliezer op de markten. Ook de goudprijs moest flink waarde inleveren en dat betekende de tweede forse weekdaling op rij. De prijsval bij het gele edelmetaal was met name te danken aan de toegenomen kans op een snelle Amerikaanse renteverhoging.

Vanuit Amerika verschenen de afgelopen dagen meerdere hoopgevende macrocijfers. Een van die macrocijfers had betrekking op de arbeidsmarkt. De Amerikaanse arbeidsmarkt blijft goed presteren en juist dat is het grote probleem voor de prijs van de edelmetalen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 13 maart 2017

Schoolboeken in de Islamitische Staat: ‘Je hebt 42 kogels en er zijn 7 ongelovigen’

De militairen hadden in een gebouw in één van de heroverde wijken immers een voorraad schoolboeken gevonden, waaruit blijkt dat jongeren in de gebieden van het zogenaamde kalifaat van Islamitische Staat massaal in een geest van trouw aan het jihadisme en de strijd tegen de ongelovigen werden ondergedompeld.

In één van de schoolboeken vonden de soldaten onder meer een reeks wiskundige vraagstukken, waarbij onder meer werd gevraagd op welke manier de kogels per doelwit konden worden verdeeld, wanneer men de beschikking had over 42 kogels die op zeven ongelovigen konden worden afgevuurd.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 13 maart 2017

Amerikaanse schuldenplafond weer op de agenda

Na vijftien maanden staat de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond opnieuw op de agenda. In oktober 2015 besloot het Congres het schuldenplafond, het wettelijke maximum voor de staatsschuld, uit te stellen tot het voorjaar van 2017. Dat punt is inmiddels bereikt, want op uiterlijk 15 maart moet deze horde opnieuw worden genomen.