Nieuws / Artikelen met het woord

57485 artikelen gevonden. Artikel 28401 tot 28405
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 2 augustus 2013

Eurocrisis zal pas eindigen als werkloosheid terugvalt

De afgelopen maanden was er nogal wat goed nieuws over de Eurocrisis, ondanks het uitblijven van een definitieve oplossing voor Griekenland. Akkoord, de problemen worden steeds maar naar de toekomst verschoven, maar het opblazen van de Eurozone blijft zo toch uit.

De positieve punten zijn volgens Business Insider snel opgenoemd: de obligatierendementen in de Europese periferie zijn teruggevallen tot het laagste niveau sinds 2011 en de aandelenkoersen hebben deze beweging met volle overtuiging gevolgd. De beleggers kunnen blijkbaar weer op beide oren slapen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 2 augustus 2013

Column Kees de Kort | Lichtpuntjes van Draghi

De lichtpuntjes van Mario Draghi.. "Iedereen zit naar dezellfde cijfers te kijken, maar de vraag is natuurlijk wat die betekenen," reageert Kees de Kort.

Bron: dewaarheid.nu
Geplaatst: vrijdag 2 augustus 2013

Van directeur naar dakloze

Cristina Fallarás leefde een normaal bestaan als schrijfster en adjunct-directrice van een krant. Maar toen ze in 2008 haar baan verloor, gleed ze af naar de status van werkloze moeder zonder woonruimte. Een tragische wending die in het noodlijdende Spanje zeer veel voorkomt. Presseurop publiceert haar verhaal [1]

Bron: waarheidzoeker.nl
Geplaatst: vrijdag 2 augustus 2013

Overheid wil extra inkomsten en verhoogt accijns, bierbrouwers zijn het beu

De overheid is steeds op zoek naar manieren om de burgers meer belasting te laten betalen. Een directe belastingverhoging roept grote weerstand op. Daarom worden daartoe accijns misbruikt. Maar de bierbrouwers zijn het nu beu, want op een kratje bier zit straks maar liefst 5 euro belasting. Per 1 januari is een 14% bieraccijnsverhoging aangekondigd, terwijl de accijns sinds 2002 al zijn verdubbeld.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: vrijdag 2 augustus 2013

Akkoord EU-China zonnepanelen officieel

De Europese Commissie stemde vrijdag formeel in met het gesloten akkoord waarin onder meer een minimumprijs werd afgesproken voor Chinese zonnepanelen bestemd voor de Europese markt.