Nieuws / Artikelen met het woord

57821 artikelen gevonden. Artikel 28401 tot 28405
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 16 augustus 2013

Dieptepunt van de goudprijs achter de rug?

Het zou zomaar kunnen dat het dieptepunt van de goudprijs achter de rug is. Het heeft alles te maken met het sentiment. Wanneer iedereen bearish is, alleen nog maar lagere koersen verwacht – dàt is meestal het dieptepunt. Immers: iedereen heeft dan reeds verkocht. Net zoals het tegengestelde waar is: wanneer de verwachting van de markt uitsluitend bullish is, rest er niemand meer om te kopen, en ook dan krijg je een omslag. Op vrijdagochtend schommelt de koers van goud rond de $1360 per troy ounce. De prijs zilver staat momenteel op $23,- per 31,1 gram.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 16 augustus 2013

De kans is groot dat de S&P 500 gaat dalen de komende maanden

Wat doe je als een man die al meerdere malen miljarden heeft verdiend aan zijn posities inzet op een daling van de S&P 500? Volgen? Georges Soros heeft zijn put-opties op de S&P 500 massaal opgetrokken en anticipeert hiermee op een daling van de index voor Amerikaanse aandelen. En Soros heeft het dikwijls bij het juiste eind, aldus MarketWatch.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 16 augustus 2013

Inflatie in eurozone blijft stabiel op 1,6 procent

De inflatie in de eurozone is vorige maand stabiel gebleven op 1,6 procent, ondanks een stijging van de voedselprijzen. Dat blijkt uit een mededeling van het Europese bureau voor de statistiek Eurostat. Voorts steeg het handelsoverschot van de eurozone in juni tot 17,3 miljard euro.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 16 augustus 2013

Kies voor dividendaandelen en herinvesteer!

Aandelen die een relatief hoog dividend uitbetalen mogen zich logischerwijs in een grote populariteit verheugen. Een bedrijf dat een hoog dividend uitbetaalt, geeft aan dat het aandacht heeft voor zijn aandeelhouders. Die aandeelhouders worden bij wijze van spreken in de watten gelegd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 16 augustus 2013

Aziatische vraag naar goud explodeert

Bullion banks verdienen de laatste tijd grof geld door goud uit de Comex te halen en te verkopen op de Shanghai Gold Exchange. De goudprijs op de Shanghai Gold Exchange noteert met een premie van $ 22 ten opzichte van de prijs in New York. Deze premie komt er door de ongeziene vraag naar goud in Azië.