EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
48
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 28411 tot 28415 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 30 september 2013

Panelvraag: ons goud verkopen?

In deze tijden van crisis gaan er stemmen in Nederland op om een deel van ons goud te verkopen. Voor een paar miljard – kopers in Azië genoeg -  en is de redenering dan: dan blijven we met onze voorraad toch nog altijd in de top 20 van landen met de grootste voorraad, misschien zelfs wel in de top 10 en hoeven we niet verder te bezuinigen.

Een goed plan of zien deze redenaars wat over het hoofd?

Lees verder op edelmetaal-info.nl
Geplaatst op: maandag 30 september 2013

Gevaar : bankkredieten dalen meer dan ooit

Centrale banken zoals de Fed en de ECB creëren geld om de economie aan te zwengelen (met alle nefaste gevolgen van dien voor de toekomst van het huidige geldsysteem).  Maar wat doen de banken er mee? Zij gaan op dat geld zitten, houden het vast; de balansen verstevigen noemen ze dat.  Of ze speculeren ermee.  Maar dat geld komt dus niet of nauwelijks in de economie terecht.  Een dubieuze situatie (en de hoofdreden waarom we officieel weinig inflatie kennen).

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 30 september 2013

Hedge Funds: de ultieme contra indicator voor goud?

De goudprijs legt een nogal volatiel parcours af dit jaar. Daar zijn verscheidene redenen voor. Het is niet echt het goud dat zo volatiel is, het zijn de omringende factoren die volatiel zijn en dat uit zich in een goudprijs die op en neer gaat. Maar de hedge funds spelen ook hun rol en blijken de laatste maanden een perfecte contra indicator te zijn.

Er zijn er die goud zien als een investering op lange termijn, maar Brett Owens van Seeking Alpha verdient geld met goud door zijn bewegingen op korte termijn.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 30 september 2013

Griekenland, Portugal, Ierland, Spanje zitten allemaal op uw geld te wachten

De garanties die Nederland heeft afgegeven aan instellingen als de ECB, het IMF en Europese noodfondsen zijn sinds 2008 meer dan vertienvoudigd. Dat meldt het FD op basis van een rapport van de Algemene Rekenkamer dat maandag wordt gepresenteerd.

De garanties die Nederland heeft afgegeven aan instellingen als de ECB, het IMF en Europese noodfondsen zijn sinds 2008 meer dan vertienvoudigd. Dat meldt het FD op basis van een rapport van de Algemene Rekenkamer dat maandag wordt gepresenteerd.

Gaf de Staat voor de kredietcrisis nog garanties af ter waarde van 18 miljard, eind 2012 was dit getal opgelopen tot 201 miljard. Het gaat daarbij om garanties voor leningen aan Ierland, Griekenland, Portugal en Spanje voor het beteugelen van de financiële crisis.

De Algemene Rekenkamer roept het ministerie van Financiën op de Tweede Kamer beter te informeren over de risico’s die ons land loopt met de garanties.

Lees verder op thepostonline.nl
Geplaatst op: maandag 30 september 2013

Italië: CEO grootste retailbank stopt er (verrassenderwijs) mee

The situation in Italy appears to be going from bad to worse. With a confidence vote pending for Tuesday as the government dissolves into chaos for the umpteenth time, and following the resignation of the CEO of one of Italy's largest non-financial corporations (Telecom Italia), the largest bank (by assets) in Italy - Intesa SanPaolo has announced - effective immediately - the resignation of its CEO and replacement with Carlo Messina. According to sources, the now former CEO had lost the confidence of shareholders (which is odd given the bank's stock is near 2-year highs). We can't help but wonder Ayn Rand-like at the devolution of the ruling class in Italy and what happens next (in light of the crumbling manufacturing and production data).

Lees verder op zerohedge.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs