Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 28426 tot 28430
Bron: loanz.nl
Geplaatst: dinsdag 27 augustus 2013

Het nieuwe banksysteem: Bitcoins

De financiële wereld is in rap tempo aan het veranderen. Banken vallen om en er komen weer nieuwe banken voor in de plaats. Er lopen sinds kort ook initiatieven die puur online opereren. Eerder schreven wij al over de geschiedenis van het geld. Waar komt geld vandaan en hoe ontstaat geld? Er lopen sinds kort ook initiatieven die puur online opereren. We doelen hier op het plotselinge ontstaan van Bitcoins, het nieuwe banksysteem.

Bron: parool.nl
Geplaatst: maandag 26 augustus 2013

'Amsterdam houdt welvaart buiten de deur'

Amsterdam doet maar half mee aan de internationale strijd tussen aantrekkelijke steden. De economische groei blijft achter, de werkloosheid ligt boven het Nederlands gemiddelde en het huishoudinkomen eronder. De Amsterdamse VVD-wethouder Eric Wiebes wil hier verandering in brengen, zo zei hij maandag bij de presentatie van het door hem geschreven programma voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 26 augustus 2013

“China en India zullen dit jaar meer dan 1000 ton goud consumeren”

Hier in het westen kunnen we ons maar moeilijk een beeld vormen van de goudgekte die in Azië heerst. Het goedkoper worden van het goud heeft die gekte alleen nog maar aangewakkerd. Bovendien is er recent wat beginnen te broeien op de valutamarkten.

Bron: rodedeur.com
Geplaatst: maandag 26 augustus 2013

Geld besparen: Lenen

Voordat we in de komende maanden dieper op de materie van het lenen ingaan, wil ik u vandaag een overzichtje geven van de belangrijkste kredietvormen.

1) Doorlopend krediet: U krijgt een kredietlimiet tot een bepaald bedrag, stel € 10.000,-. U kunt het hele bedrag ineens opnemen, bijvoorbeeld voor een grote aankoop. Op het moment dat u geld heeft opgenomen, begint u ook met aflossen. Iedere maand betaalt u een vast bedrag. U kunt ook een deel van uw limiet opnemen, bijvoorbeeld € 4.000,-. Dan betaalt u ook een vast bedrag per maand terug, maar u kunt daarnaast de resterende € 6.000,- nog opnemen. De rente bij een doorlopend krediet is variabel.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: maandag 26 augustus 2013

Flow Traders klaagt werknemers aan

Een handelaar in New York e-mailde zichzelf in december 2012 handelsstrategieën en algoritmes, zo staat in de aanklacht die bij het hooggerechtshof in Manhattan werd ingediend.

De handelaar wordt aangeklaagd voor het illegaal dupliceren van 'computer gerelateerd materiaal' en voor het ongeautoriseerde gebruik van geheime wetenschappelijke materialen.