EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
33
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
32
kliks
16
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 28431 tot 28435 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: zaterdag 19 oktober 2013

'Huis kopen is goedkoper dan sociale huur'

Mensen die nu een sociale huurwoning in de Randstad gaan huren, zijn gemiddeld duurder uit dan huizenkopers. Per vierkante meter betaalt een huurder een paar euro’s meer.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zaterdag 19 oktober 2013

Wat zeggen de grote economen over de crisis? (deel 2)

Vervolg van deel 1.  We belichtten al Hayek en Keynes – de denkrichting van deze laatste econoom werd in deze crisisjaren door the powers that be gevolgd.

Maar natuurlijk hebben ze Keynes ook weer verkeerd begrepen : uitgeven in moeilijke tijden, jawel, maar ook sparen in goede tijden.  Dat laatste hebben ze uiteraard, kortzichtig en gemakzuchtig, achterwege gelaten.  Er bestaan nog andere belangrijke en ook tegengestelde stromingen die het zeer wel voor hebben met de maatschappij, en zeker in crisistijd.  Kijken we naar De Oostenrijkse School.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: zaterdag 19 oktober 2013

Elektronische kassa kost 21.000 jobs

De verplichte invoering van de elektronische kassa's die het zwartwerk in de horeca moeten uitroeien gaan de komende twee jaar tussen 12.900 en 21.000 banen kosten door ontslagen en faillissementen. Dat voorspellen vorsers van de KULeuven vandaag in De Standaard en Het Nieuwsblad.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: zaterdag 19 oktober 2013

'Recordaantal winkels failliet'

De afgelopen tien maanden zijn meer winkels failliet gegaan dan in heel 2012. Dat blijkt uit onderzoek van kredietbeoordelaar Graydon.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zaterdag 19 oktober 2013

Onsgeld.nu: Hoe banken geld creëren (video)

Dirk Bezemer (Universiteit Groningen) legt uit dat banken geld uit het niets creëren (video)

Private banken als ABN AMRO, ING en Rabobank spelen een belangrijke rol in het huidige economische systeem, omdat zij ‘geldscheppende instellingen’ zijn. Zij zorgen voor het overgrote deel van het geld dat in omloop is. Dit doen zij door kredietverlening. Het geld dat deze private banken creëren is niet het fysieke geld (munten en biljetten), maar digitaal geld. De getallen die je op het scherm ziet als je bij een pinautomaat kijkt hoeveel geld je op je rekening hebt staan. Op dit moment bestaat ruim 95% van de geldhoeveelheid uit dit digitale geld. Minder dan 5% is nog fysiek geld.

Lees verder op stomverbaasd.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs