Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 28441 tot 28445
Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: woensdag 7 augustus 2013

Klokkenluider zat 7 jaar onterecht in inrichting

Een Duitser heeft zeven jaar onterecht vastgezeten in een psychiatrische inrichting. Hij werd in 2006 opgesloten nadat hij misstanden bij de Beierse HypoVereinsbank aan de kaak stelde.

Gustl Mollath, nu 56 jaar oud, beweerde destijds dat de bank op grote schaal de belasting ontdook. Zijn vrouw, die bij de bank werkte, was daar bij betrokken. Ze klaagde hem vervolgens aan voor mishandeling. De vrouw werd geloofd en Mollath, die hevig bleef ontkennen, belandde uiteindelijk in de inrichting.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 7 augustus 2013

VS vervolgen Bank of America voor misleiding investeerders

De Verenigde Staten vervolgen Bank of America (BofA) omdat die 'gelogen' heeft tegen investeerders en hen meer dan 850 miljoen dollar risicovolle afgeleide producten van hypothecaire kredieten, de zogenaamde 'subprime'-kredieten, verkocht. Die kredieten lagen aan de basis van de financiële crisis van 2008.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 6 augustus 2013

“Er is een economische oorlog gaande”

Hervé Falciani is een 41-jaar oude computer technicus uit Monaco wiens leven zich ontvouwt als een ware James Bond film, met hemzelf in de hoofdrol. Hij was in dezelfde functie werkzaam bij de bank HSBC alwaar hij inmiddels is ontslagen op grond van het doorspelen van gevoelige informatie omtrent witwaspraktijken en het noemen van namen van belastingontduikers op het hoogste niveau.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 6 augustus 2013
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 6 augustus 2013

Hallo Europa!? 50.000 Catalaanse kinderen zijn ondervoed

4% van de Catalaanse kinderen onder 16 jaar lijden aan ondervoeding. Dat staat te lezen in de Síndic de Greuges de Catalunya, een uitgave van de Catalaanse ombudsman, dat een speciale editie wijdt aan de armoede in Catalonië.