Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 28466 tot 28470
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 7 augustus 2013

Belgische economie heeft dit jaar ruim 16.000 bedrijven verloren

In totaal hebben tijdens de eerste zes maanden van dit jaar in België 52.859 bedrijven de deuren gesloten. Faillissementen leidden tot het verdwijnen van 5.824 bedrijven, terwijl 47.035 ondernemingen zelf beslisten hun activiteiten stop te zetten. Dat blijkt uit cijfers van het handelsinformatiebureau B-Information en het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ). Er werden tijdens de eerste zes maanden van dit jaar ook 36.218 nieuwe ondernemingen opgestart. In totaal heeft de Belgische economie tijdens de eerste jaarhelft dan ook 16.641 bedrijven verloren. Tijdens de eerste helft van vorig jaar werd een nettoverlies van 10.771 ondernemingen opgetekend. Twee jaar geleden bleef het nettoverlies tijdens diezelfde periode beperkt tot 2.995 sluitingen. De cijfers schetsen volgens de zelfstandigenorganisatie duidelijk een beeld van een verslechterd ondernemersklimaat. Door de onstabiele economische omstandigheden moet volgens de organisatie ook niet snel een kentering worden verwacht. (MH)

Bron: fuzzyfun.nl
Geplaatst: woensdag 7 augustus 2013

Rijksoverheid blijkt corrupt

Interne accountants bij de rijksoverheid hebben aangetoond dat de boekhouding een grote chaos is, een situatie die met de maffia te vergelijken is. Maar liefst 472.000 euro werd ongecontroleerd overgemaakt op de rekeningen van bedrijven en particulieren, een grabbelton die z’n weerga niet kent. Dit is nog maar het topje van de ijsberg.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 7 augustus 2013

Bank of England koppelt rente en werkloosheid

De Britse centrale bank handhaaft de huidige lage rente in ieder geval zolang de werkloosheid in Groot-Brittannië hoger is dan 7 procent. Dat maakte de Bank of England woensdag bekend.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 7 augustus 2013

Rente in Australië naar historisch laag niveau

De rente in Australië is dinsdag 6 augustus door de Reserve Bank of Australia wederom naar beneden bijgesteld. Het is de achtste renteverlaging in twee jaar tijd. Zoals u hieronder in de grafiek (via

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 7 augustus 2013

Byron Wien is bezorgd over de tweede helft van 2013 op de beurs

Byron Wien, de voorzitter van een van de machtigste financiële beheerders ter wereld Blackstone, had een minder aangename boodschap voor zijn klanten. Zijn nieuwste maandelijkse nieuwsbrief had de titel ‘Worried About the Second Half’.