Nieuws / Artikelen met het woord

57485 artikelen gevonden. Artikel 28486 tot 28490
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 31 juli 2013

Werkloosheid eurozone stabiliseert

Dat is even hoog als in de 4 voorgaande maanden, zo meldde Europees statistiekbureau Eurostat woensdag. Eurostat telde vorige maand 19,27 miljoen werklozen in de eurozone.

Dat waren er 24.000 minder dan in de voorgaande maand, maar ruim 1,1 miljoen meer dan een jaar eerder. In juni 2012 stond de werkloosheid op gemiddeld 11,4 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 31 juli 2013

Dit is wat drones allemaal kunnen

Je kunt het zo gek niet meer bedenken of er worden “drones” voor gebruikt. En we hebben het niet alleen over oorlogssituaties. “Drones” worden niet alleen gebruikt om de privacy van de mensen te doorbreken of door oorlogen uit te voeren met zo weinig mogelijk soldaten, “drones” zijn ook ten prooi gevallen aan ondernemers en creatievelingen.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: woensdag 31 juli 2013

Obligaties gedekt door goud als vervanger voor de klassieke goudstandaard

Een interessant artikel op Slim Beleggen, waarin een gesprek staat met Komal Sri-Kumar. Deze geeft aan dat we af moeten van het idee van de goudstandaard, omdat het verband tussen de hoeveelheid goud en de totale hoeveelheid geld die in de markt aanwezig is compleet is verstoord. Hierdoor is het bijna niet mogelijk om de “klassieke” goudstandaard zoals deze ooit door Bretton Woods is bedacht weer in het leven te roepen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 31 juli 2013

Biflatie Bulletin : Staken tegen hongerloon

Duizenden werknemers in de VS van fastfoodketens leggen het werk neer en eisen hoger loon en een vakbond.  Gemiddeld verdienen ze 9 dollar per uur en ze willen 15 dollar ongeveer 11 euro).  De CEO van McDonald’s zegt in een interview dat hij steeds lonen uitbetaalt die boven het wettelijk minimum liggen (7,25 dollar).  Nu kan gen hond leven van 7,25 dollar maar soit.  Oh ja, en het loon van deze CEO zelf? 8,75 Miljoen dollar per jaar.  Zou hij daar ook een miljoen uren voor moeten werken?

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 31 juli 2013

Daling aantal Duitse werklozen zet door

Economen hadden in doorsnee verwacht dat het aantal werklozen onveranderd zou blijven.

In het westen van Duitsland daalde het aantal werklozen met 1000, en in het oosten van het land met 6000. In juni ging het aantal werklozen met een herziene 13.000 omlaag. De cijfers zijn gecorrigeerd voor seizoensinvloeden.