Nieuws / Artikelen met het woord

57820 artikelen gevonden. Artikel 28491 tot 28495
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 13 augustus 2013

Goud gaat rechtstreeks van GLD naar China

Tekoa Da Silva van Bull Market Thinking heeft veel gesprekken en connecties binnen de goudsector. Volgens een van zijn contacten bij een shipping desk wordt het goud van de goud ETF GLD door een grote speler onttrokken en rechtstreeks verscheept naar Azië en China in het bijzonder.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 13 augustus 2013

René Tissen: ‘Geef Nederland een bailout met terugwerkende kracht’

Er is een ongebruikelijke, maar alleszins verdedigbare manier om de enorme druk waaronder de Nederlandse economie en de Nederlandse samenleving staat te verminderen en misschien zelfs weg te nemen. Nederland moet bevrijd worden van het schuldenjuk. Via het achteraf inroepen van Europese steun. Het plan komt er op neer dat het kabinet Rutte II alsnog aan Europa om een bailout van de financiële sector moet vragen. Met terugwerkende kracht wel te verstaan. Nederland heeft op eigen kracht en vanuit eigen soevereiniteit haar banken gered en daarmee de ineenstorting van het financiële systeem in Europa voorkomen. Daar moet Europa een prijs voor betalen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 13 augustus 2013

Duitse investeerders optimistischer dan verwacht

Het Duitse investeerdersvertrouwen is in augustus meer dan verwacht gestegen. Het toenemende optimisme over de mogelijke uitweg uit de economische crisis in Europa is hier niet vreemd aan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 13 augustus 2013

De turbo bij zilver slaat aan!

Het heeft even geduurd, maar ook de zilverprijs schiet in actie. De prijs van het witte edelmetaal heeft even de schommelingen van de goudprijs vanop een afstand bekeken, maar deze week lijkt het besluit genomen: we gaan hoger!

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 13 augustus 2013

Biflatie Bulletin : Een doe-het-zelf overheid

Quote van Kwame Nkrumah : “We prefer self-government with danger to servitude  in tranquility”.

Tien jaar geleden richtten de Zapatista-rebellen hun eigen autonome overheid op in het zuiden van Mexico.  Het wordt gevierd met een groot feest en een wel heel aparte school, de School van de Vrijheid; 1500 leerlingen uit 38 landen krijgen er les over zelfbestuur, participatieve democratie en vrouwenrechten.