Nieuws / Artikelen met het woord

57485 artikelen gevonden. Artikel 28491 tot 28495
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 31 juli 2013

China heeft een veel groter probleem dan zijn economie

China heeft een immens probleem, en het is niet zijn economie hoewel het er wel effect op heeft. Het gebrek aan bruikbaar water is veel groter dan de vertraging van de economie, de kredietbubbel of de vastgoedbubbel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 31 juli 2013

Het kapitalisme is dood!

Wall Street heeft zijn ziel verloren, het heeft geen voeling meer met de rest van de wereld en het heeft totaal geen publieke verantwoordelijkheid meer. De grote banken van Wall Street denken alleen maar aan zoveel mogelijk winst maken op korte termijn voor zichzelf en de aandeelhouders. De morele code van de sector is verbroken waardoor het kapitalisme dood is, zegt MarketWatch

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 31 juli 2013

Brits paleis hanteert omstreden 0-uren contracten

Buckingham Palace in Londen, het belangrijkste paleis van het Britse koningshuis, is een van de grote organisaties die een in Groot-Brittannië omstreden manier hanteren om personeel in te huren. Dat meldt de Britse krant The Guardian.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 31 juli 2013

Lars Seier Christensen: ‘Het lot van de Euro is bezegeld’

Lars Seier Christensen, CEO van de Deense Saxo Bank, gelooft niet meer in de toekomst van de Euro. De recente rally in de koers van de Euro is misleidend geweest, het experiment met de eenheidsmunt is gedoemd om te mislukken omdat er onvoldoende steun is voor een fiscale unie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 31 juli 2013

Waarom zorgt QE niet voor inflatie?

Vijf jaar van quantitative easing en honderden miljarden verse dollars hebben nog steeds niet of amper voor inflatie gezorgd. Bij het begin van QE (1) werd geroepen dat QE zal leiden tot hyperinflatie, maar vijf jaar verder is er nog amper sprake van (officiële) inflatie.

Cullen Roche van legt uit waarom volgens hem inflatie uitblijft.