Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 28496 tot 28500
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 24 juli 2013

Economisch herstel eurozone zet beurs op winst

Op de Brusselse beurs zagen D'Ieteren, KBC en UCB hun waarde vandaag meer dan 3 procent stijgen. Ze trokken daarmee de Bel20-beursindex naar een winst van 1,43 procent en een slotnotering van 2.665,73 punten. De beleggers toonden zich enthousiast over de berichten dat Europa, met Duitsland voorop, stilaan uit een recessie klimt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 24 juli 2013

Eén op vijf Grieken leeft onder armoedegrens

Meer dan een vijfde van de Griekse werknemers en gepensioneerden leefde in 2012 onder de armoedegrens, zo blijkt uit een nieuw rapport van het ministerie van Financiën.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 juli 2013

Trader Gartman weer positief voor goud

Dennis Gartman heeft de uitgesproken mening van een trader die we al meermaals op onze site lieten horen. Echt consistent kan je zijn visies niet noemen, maar hij is wel een goede factor om te weten wat het sentiment bij het ‘korte’ geld is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 24 juli 2013

Opties: Deze trade biedt een return van 118 % op 18 maanden

De stijgende rentevoeten hebben de dividendaandelen de laatste maanden parten gespeeld. De nutssector is traditioneel een goede dividendbetaler.  

De ETF Utilities Select Sector SPDR (NYSE: XLU) kent een sterke steun rond de $ 34 en heeft het moeilijk met de weerstand van $ 40. Het beweegt al anderhalf jaar tussen dit niveau.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 24 juli 2013

Het eindspel voor goud komt dichterbij

We belichten bij beurs.com ook graag eens de andere kant van goud. De goudprijs mag dan een behoorlijk herstel hebben laten zien in de afgelopen weken, dit is volgens een analist van Roubini Global Economics absoluut geen reden om positief te worden. Grondstoffenspecialist Gary Clark stelt dat het ‘eindspel’ nadert.