Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 286 tot 290
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 5 september 2017

China komt met strengere regels rondom handel in digitale valuta's

China zet een nieuwe stap bij het reguleren van de handel in digitale valuta's, zoals de bitcoin. De Chinese centrale bank heeft bepaald dat een zogenoemde 'initial coin offering' (ICO) illegaal is.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 5 september 2017

Russische Sberbank wil meer goud naar China exporteren

De Russische Sberbank wil volgend jaar meer goud naar China exporteren, zo verklaarde de directeur van de bank Igor Bulantsev tegenover Sputnik. In juli begon de bank met de verkoop van 200 kilo goud via de Shanghai Gold Exchange, maar de verwachting is dat dat volume na verloop van tijd verder zal toenemen. Het edelmetaal wordt geëxporteerd vanuit de Zwitserse afdeling van de bank, die sinds februari dit jaar ook aan India levert.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 5 september 2017

Wanneer verbreekt China koppeling tussen yuan en dollar?

Na meer dan dertig jaar is de tijd rijp voor China om de koppeling van de yuan aan de Amerikaanse dollar volledig los te laten. Dat zegt de vooraanstaande Chinese econoom en adviseur van de centrale bank Yu Yongding in een interview voor de China Securities Journal.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 5 september 2017

ECB bijeenkomst in september: een vooruitblik

De bijeenkomst van de Europese Centrale Bank (ECB) in Frankfurt aankomende donderdag kan wel eens een belangrijk eventrisico worden voor de valutamarkten. De algemene teneur van de verklaring op de ECB-bijeenkomst in juli – en van de persconferentie van Draghi – was nogal ‘dovish’. Draghi benadrukte dat beleidsmakers ‘vasthoudend’ moeten blijven en ‘geduldig’ moeten zijn met de bestaande stimuleringsmaatregelen. Wel erkende hij dat de huidige economische groei nog niet tot een sterkere dynamiek van de inflatie heeft geleid.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 5 september 2017

DACA: Zet Trump dinsdag 800.000 ‘Dreamers’ het land uit?

De Amerikaanse president Donald Trump gaat dinsdag aankondigen dat hij een einde maakt aan de beschermde status van 800.000 immigranten. Het gaat om mensen die onder het DACA-decreet vallen en als kind illegaal in de Verenigde Staten zijn binnengekomen. Meestal zijn dat zonen en dochters van illegale immigranten die als kind door hun ouders zijn meegenomen naar de VS. Deze jongeren groeiden in de VS op, liepen er school, werken er en betalen er belasting. Ze hebben geen ander vaderland.