Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 286 tot 290
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: vrijdag 27 oktober 2017

Rusland voert oefening uit met verschillende raketten

Rusland heeft donderdagavond een gecoördineerde rakettest uitgevoerd, waarbij tegelijkertijd raketten werden afgevuurd vanaf land, vanuit de lucht en vanaf een atoomonderzeeër. Als onderdeel van deze raketoefening werd ook een intercontinentale Topol raket afgevuurd vanaf het Kosmodroom Plesetsk ten noorden van Moskou richting het schiereiland Kamchatka, dat duizenden kilometers verderop ligt in het meest oostelijke deel van Rusland.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: donderdag 26 oktober 2017

Twitter stopt advertenties Russia Today en Sputnik

Twitter heeft vandaag besloten dat Russia Today en Sputnik per direct geen advertenties meer mogen plaatsen op hun platform. Het bedrijf schrijft in een verklaring dat deze maatregel genomen is naar aanleiding van het onderzoek naar Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: donderdag 26 oktober 2017

Meerderheid Amerikanen twijfelt aan onafhankelijkheid media

Bijna 59% van de Amerikaanse bevolking twijfelt aan de onafhankelijkheid van de Amerikaanse massamedia. Dat blijkt uit een enquête van het Franse onderzoeksbureau IFOP. Uit de enquête bleek dat de meerderheid van mening is dat de mainstream media onvolledig of oneerlijk berichten en dat dit samenhangt met beïnvloeding van de media door bedrijven en politiek.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: donderdag 26 oktober 2017

NAVO en Rusland in gesprek over Oekraïne en Afghanistan

Rusland en de NAVO komen vandaag voor de derde keer dit jaar bijeen om te praten over de problemen in Oekraïne en Afghanistan. Verschillende ambassadeurs van de NAVO gaan samen met de Russische afgevaardigde Aleksandr Grushko om tafel zitten om de grootste pijnpunten op tafel te leggen en afspraken te maken om verdere escalatie van de conflicten in Oekraïne en Afghanistan te voorkomen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: donderdag 26 oktober 2017

Bahrein overweegt S-400 raketsysteem

In navolging op Turkije, Iran en Saoedi-Arabië heeft nu ook de oliestaat Bahrein belangstelling getoond voor het Russische S-400 luchtafweersysteem. Volgens de commandant van de Koninklijke Garde van Bahrein, Nasser bin Hamad Al Khalifa, zijn de twee landen in gesprek over de levering van dit wapensysteem.