Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 2851 tot 2855
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 6 januari 2017

Het beste advies om geld te sparen waar je nog nooit van hebt gehoord

Geld sparen was nog nooit zo gemakkelijk. Er zijn heel eenvoudige tips waarmee je maandelijks honderden euro’s kan besparen. Je kan op een heel eenvoudige manier minder geld uitgeven. Het enige wat je moet doen is een muur bouwen, geen muur zoals Donald Trump wil bouwen, maar een virtuele muur tussen je geld en je uitgaven.

Het is vandaag de dag zo eenvoudig om geld uit te geven, dat we er veel te weinig bij stil staan hoeveel geld er écht uit onze portemonnee verdwijnt. Een aankoop is slechts een muisklik verwijderd. En het resultaat van de aankoop (minder geld op de rekening) is niet onmiddellijk zichtbaar.

Dat is een gevaarlijke cocktail. Eenvoudig geld sparen is geld uitgeven moeilijker maken. Deze 6 tips kunnen jou daar bij helpen.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 6 januari 2017

Rijkdom 30-jarigen is op 10 jaar gehalveerd

Jonge dertigers bezitten vandaag slechts de helft van de rijkdom die dezelfde leeftijdsgroep tien jaar geleden had. Dat is de conclusie van een rapport van het Britse Institute for Fiscal Studies.

De generatie die in het begin van de jaren zeventig van de voorbije eeuw is geboren, kon als jonge dertiger terugvallen op een gemiddeld vermogen van 53.000 pond. Bij de generatie die in het begin van de jaren tachtig is geboren, is dat fortuin echter ingekrompen tot gemiddeld 27.000 pond.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 6 januari 2017

Bitcoin crashte 31% in enkele uren - herstel ingezet

Het sprookje van de cryptomunt Bitcoin is (voorlopig) even voorbij. Na een stijging van meer dan 100% op enkele maanden, crashte Bitcoin 31% op enkele uren. China, het beloofde land van Bitcoin, liet weten strenger op te treden tegen de kapitaalvlucht uit het land. Bitcoin was een belangrijk instrument van deze kapitaalvlucht.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 6 januari 2017

Hoofdeconoom Bank of England geeft foute voorspellingen over brexit toe

De hoofdeconoom van de Bank of England, Andy Haldane, heeft toegegeven dat hij te pessimistisch was in zijn voorspellingen over de onmiddellijke gevolgen van een ja-stem in het brexitreferendum. Hij zei dat het beroep van econoom in een crisis zit en vergeleek de financiële voorspellingen met de beruchte foute BBC-weerberichten voor de grote storm van 1987 in het Verenigd Koninkrijk.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 6 januari 2017

Why worry, be happy

Zo laag als de autoverkoop in Nederland is, zo hoog is ‘ie in Amerika. Maar de auto’s worden met kunstgrepen in de markt gezet, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort.

'In Amerika doen ze goede zaken omdat ze bijvoorbeeld heel veel korting geven of interessante financieringen aanbieden', aldus De Kort. 'Maar hoe lang dat kan blijven duren, kortingen en gratis geld geven, weten we niet.'