Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 28516 tot 28520
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 4 augustus 2013

Biflatie Bulletin : Volksverlakkerij

De werkloosheid in de VS ligt met 7,4 procent op “het laagste peil sinds december 2008″, lees je in tal van Nederlandstalige media.  En dat wordt klakkeloos overgenomen van Amerikaanse bronnen, zonder daar dieper op in te gaan.  Investigative journalism? Nooit van gehoord mijnheer.  Het bekt ook goed, “laagste peil”, alsof ze er echt op vooruit gaan.  Niets is minder waar! Er wordt bij dat cijfer géén rekening gehouden met zij die het opgegeven hebben nog naar werk te zoeken.  Géén rekening ook met zij die deeltijds werken omdat ze geen voltijdse job kunnen vinden.  Oh ja, en als je al een paar weken niet naar werk zoekt wordt je eveneens geschrapt.  Zo kom je dan tot de grote leugen die de media verkoopt aan de goedgelovige burgers : slechts 7,4 procent werkloosheid. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 4 augustus 2013

'Consumentenvertrouwen Italië lager dan ooit'

De Italianen geven vooral minder uit aan 'overbodige' dingen. Zo is er in 2012 maar liefst 66 procent minder besteed aan juwelen en horloges vergeleken met 2007.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 4 augustus 2013

Aantal schoenmakers op tien jaar tijd drastisch gedaald

Wie een paar schoenen wil laten herstellen, moet steeds harder zoeken naar een schoenmaker. Het aantal schoenmakers daalt bijzonder sterk. Op amper tien jaar tijd daalde het aantal zelfstandige schoenmakers in ons land van 344 naar 227. Dat blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau Graydon die Unizo kon inkijken. Het bericht staat vandaag te lezen in de gratis krant De Zondag.

Bron: wsj.com
Geplaatst: zaterdag 3 augustus 2013

Leraar verdient 4 miljoen dollar

South Korea's students rank among the best in the world, and its top teachers can make a fortune. Can the U.S. learn from this academic superpower?

Kim Ki-hoon earns $4 million a year in South Korea, where he is known as a rock-star teacher—a combination of words not typically heard in the rest of the world. Mr. Kim has been teaching for over 20 years, all of them in the country's private, after-school tutoring academies, known as hagwons. Unlike most teachers across the globe, he is paid according to the demand for his skills—and he is in high demand.

Bron: duurzaamnieuws.nl
Geplaatst: zaterdag 3 augustus 2013

Amerika tovert nepgroei

Op 31 juli werd Amerika met een pennenstreek 3% rijker. In geld uitgedrukt is dat ongeveer de waarde van de hele Belgische economie.  Dat kwam omdat afgelopen woensdag de definitie van het Bruto Binnenlands Product (BBP) van de Verenigde Staten voor de 14e keer werd aangepast. De dienstdoende economen van het Witte Huis volgen wel vaker een bijscholingscursus op Zweinstein, anders is hun economie niet meer in de hand te houden.

Een van de directe gevolgen van die aanpassing is het beïnvloeden van aandelenkoersen. Op 1 augustus lees je de voorspelbare commentaren van beursanalisten dat ‘de koersen worden gesteund door gunstige macrocijfers uit de VS’ of uitingen van soortgelijke kretologie. En het merendeel van de zichzelf serieus nemende media laat het daarbij. Verdere uitleg overbodig, dan wel ongewenst, lijkt het.