Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 28516 tot 28520
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 juli 2013

Wat denken de vrije geesten over de VS en goud?

In Las Vegas vond zopas het vierdaagse FreedomFest plaats. Gestart in 2002 door econoom Mark Skousen kunnen we deze meeting het best omschrijven als “de grootste vergadering ter wereld van vrije geesten”. Dit jaar was het thema: Zijn Wij Rome?

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: maandag 22 juli 2013

Goldman Sachs manipuleert aluminiumprijs

Dat meldt The New York Times maandag. Volgens de krant zou de bank het aluminium tussen eigen metaalopslagplaatsen heen en weer vervoeren. Hierdoor zou de bank extra opslagkosten kunnen doorberekenen.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: maandag 22 juli 2013

Meer lucht in de goudbubbel, maar niet voor lang!

Op de complete markt voor goud heerst een goede stemming, het edelmetaal is namelijk voor het eerst sinds tijdens weer de 1300 dollar grens heengedoken. Voor een troy ounce aan goud moet men op dit moment ongeveer 1321 dollar betalen, een koers die we lange tijd niet hebben gezien bij de goudkoers. Er wordt zelfs gesproken over een ware rally voor de goudprijs. De recente stijging lijkt echter niets meer dan een scheut extra lucht in de goudbubbel…

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 juli 2013

De ultieme nachtmerrie voor de Fed: hoge werkloosheid en zwakke groei

Morgan Stanley’s chief economist Vincent Reinhart is van mening dat de jobrapport voor de afgelopen maanden in de US de ultieme nachtmerrie van de Federal Reserve uitdrukken. De jobcreatie is namelijk nog onvoldoende om de werkloosheid te doen afnemen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 juli 2013

Er bestaat nog maar een activa die beleggers willen

In het begin van dit jaar vloeide er ontzettend veel geld in Amerikaanse aandelen. Er werd overal gesproken over de grote rotatie waarbij het geld vloeide van obligaties naar aandelen. Sindsdien is de instroom van vers geld in aandelen rustig geworden,... tot in juli zegt