Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 28541 tot 28545
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 2 augustus 2013

VS tellen minste aantal werklozen sinds 2008

Door de creatie van 162.000 bijkomende banen bedroeg de werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten in juli 7,4 procent. Dat blijkt uit de nieuwe maandcijfers die het ministerie van Arbeid bekend heeft gemaakt. Het werkloosheidspeil staat daarmee op zijn laagste niveau sinds december 2008, maar de banengroei valt wel terug.

Bron: marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 2 augustus 2013

Goudprijs omhoog na publicatie banencijfer VS

De goudprijs steeg vanmiddag na publicatie van het banencijfer in de VS. Er kwamen in juli 162.000 banen bij, maar dat was minder dan waar de financiële markten op gehoopt hadden. Ook was dit het slechtste banencijfer in vier maanden tijd. Uit een peiling die Bloomberg hield onder 93 analisten kwam naar voren dat men rekende op 188.000 nieuwe banen, veel meer dan het zojuist gepubliceerde cijfer.

Bron: marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 2 augustus 2013

Pakistan legt import goud aan banden

Pakistan heeft de import van goud per direct voor een periode van één maand verboden. De maatregel moet voorkomen dat veel buitenlandse valutareserves het land verlaten. Pakistan heeft met haar roepie hetzelfde probleem als India. Door de zwakke munt koopt men meer goud, met als gevolg dat de waarde van de munt nog verder zakt ten opzichte van buitenlandse valuta. Pakistan wil deze vicieuze cirkel doorbreken met een algeheel importverbod op goud, een verbod dat in eerste instantie één maand van kracht is.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 2 augustus 2013

Hoe staat het nu met de goudmijnsector?

In de afgelopen anderhalf jaar heb ik een aantal artikelen geschreven over de goudmijnsector. En dat alles omdat ik beweerde dat de cash-costs, die steeds weer aangehaald werden om te laten zien hoe profijtelijk de branche toch wel niet was, toch wel een erg kortzichtige blik op deze industrie is en ver bezijden de waarheid als het op echte winstgevendheid aankomt. En een aantal mensen waren daar toen ook niet zo blij mee.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 2 augustus 2013

Eurocrisis zal pas eindigen als werkloosheid terugvalt

De afgelopen maanden was er nogal wat goed nieuws over de Eurocrisis, ondanks het uitblijven van een definitieve oplossing voor Griekenland. Akkoord, de problemen worden steeds maar naar de toekomst verschoven, maar het opblazen van de Eurozone blijft zo toch uit.

De positieve punten zijn volgens Business Insider snel opgenoemd: de obligatierendementen in de Europese periferie zijn teruggevallen tot het laagste niveau sinds 2011 en de aandelenkoersen hebben deze beweging met volle overtuiging gevolgd. De beleggers kunnen blijkbaar weer op beide oren slapen.