Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 2856 tot 2860
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 10 maart 2017

Goudprijs naar laagste niveau in vijf weken

De goudprijs is sinds eind februari weer in een dalende trend terechtgekomen en bereikte vrijdag het laagste niveau in vijf weken tijd. Sinds 27 februari is de prijs van een troy ounce goud met meer dan 5% gedaald, van ongeveer €1.190 naar €1.127 per troy ounce. Een kilo goud werd in dezelfde periode bijna €2.000 goedkoper, want de prijs daalde van ongeveer €38.200 naar €36.250. De zilverprijs daalde in dezelfde periode van €560 naar €516 per kilo, een correctie van 7,8%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 maart 2017

Volgens legendarische belegger Bill Gross staan we vlak voor een nieuwe financiële crisis

Bill Gross is een van de meest succesvolle obligatiebeleggers uit de geschiedenis. Beleggers in obligaties worden aanzien als betere beleggers dan aandelenbeleggers. Bill Gross is dus een uitzonderlijk getalenteerd analist van de economie en de financiële markten. En hij voorspelt met een prachtige analogie dat een nieuwe financiële crisis ieder moment opnieuw kan ontstaan.

Wanneer Bill Gross spreekt, moet je luisteren. Hij heeft het vaak bij het rechte eind. In onderstaand verhaal maakt hij duidelijk hoe de financiële wereld vandaag werkt … en hoe dit systeem niet kan blijven bestaan.

Dit is zijn verhaal:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 maart 2017

Aandelenmarkten stijgen, maar insiders dumpen hun aandelen!

De kaarsjes op de feesttaart van de aandelenmarkten lijken nog lang niet gedoofd te zijn. Zo wisten de S&P 500 en de Dow Jones index vorige week nog nieuwe recordkoersen te laten optekenen. Ondanks het feit dat de markten de afgelopen weken goede zaken hebben gedaan, vertrouwen de meeste insiders het niet meer.

Een onderzoek van Vickers Weekly Insider maakt duidelijk dat de ‘grote jongens’ sinds de verkiezingsuitslag bezig zijn met het dumpen van aandelen. Het is dus duidelijk dat de insiders niet zoveel vertrouwen hebben in de kersverse president van de VS.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 9 maart 2017

Repsol ontdekt grootste olieveld in dertig jaar in Alaska

Het Spaanse olieconcern Repsol heeft een groot olieveld ontdekt in het noordelijke deel van Alaska, dat 1,2 miljard vaten (van 159 liter) aan winbare olie zou bevatten. Het gaat daarmee om het grootste olieveld dat is ontdekt op het Amerikaanse vasteland in dertig jaar.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 9 maart 2017

Olie: is het einde van de teerzanden in zicht?

Oliemaatschappij Royal Dutch Shell verkoopt bijna alle belangen die het heeft in Canadese teerzanden. In totaal gaat het over zo’n 7,25 miljard dollar aan transacties. De reden is niet ver te zoeken en werd in een persconferentie nog eens herhaald door CEO Ben van Beurden: “De winning van olie uit teerzand is een milieu-onvriendelijk en kostbaar procedé”. In Canada wordt 43,3% van de eindprijs van een vat olie geabsorbeerd door de productiekost. Ter vergelijking: in Indonesië en de VS (niet schalie-olie) is dat respectievelijk 34,9% en 24,5%.