Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 2856 tot 2860
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 5 januari 2017

Amerikaanse warenhuisketen Macy's schrapt meer dan 10.000 banen

De Amerikaanse warenhuisketen Macy's gaat door de verrassend zwakke eindejaarsverkopen meer dan tienduizend banen schrappen. Dat heeft het bedrijf gisteren aangekondigd. Het aandeel van Macy's verloor nabeurs 10 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 5 januari 2017

Amerikaans warenhuis Macy's schrapt 6.200 banen

Het Amerikaanse winkelbedrijf Macy's zet het mes in het personeelsbestand, nadat eindejaarsverkopen lager uitvielen dan verwacht.

Het bedrijf kondigde woensdag aan 6.200 banen te schrappen, wat neerkomt op 4 procent van het personeelsbestand. Daarbij verlaagde het bedrijf de winstverwachting voor 2016.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 5 januari 2017

Waarde bitcoin breekt record

De koers van de bitcoin is naar een recordhoogte gestegen. Eén bitcoin was vandaag 1140 dollar waard, meldt persbureau Bloomberg. Het oude record was 1137 dollar in november 2013.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 5 januari 2017

Zwitsers houden van cash

Terwijl wereldwijd een tendens naar een cashloze economie en elektronische betalingen wordt opgemerkt, blijft Zwitserland opmerkelijk trouw aan geldbiljetten en munten.

Dat schrijft de Wall Street Journal. Ook voor omvangrijke transacties, zoals de aankoop van een auto, tonen vele Zwitsers nog altijd een voorkeur voor cash betalingen. De elektriciteitsrekening wordt eveneens vaak met contant geld in het postkantoor geregeld en zelfs op buitenlandse reizen hebben Zwitserse toeristen graag een voorraad contant geld bij zich.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 5 januari 2017

Amerikaanse minister van Financien wil schuldenplafond afschaffen

Volgens Amerikaanse minister van Financiën, Jack Lew, moet het schuldenplafond zo snel mogelijk afgeschaft worden. De periodieke discussie over het verhogen van de schuldlimiet brengt volgens hem veel politieke onzekerheid en hoge kosten met zich mee, zo schrijft hij in een nieuw essay voor het wetenschappelijke tijdschrift van de universiteit van Harvard.