Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 28556 tot 28560
Bron: marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 1 augustus 2013

Freegold theorie bereikt de mainstream media

Freegold, het systeem waarin het betalingsverkeer op fiat geld gebaseerd is en men spaart in fysiek goud, krijgt steeds meer bekendheid in de media. In de laatste aflevering van Prime Interest op nieuwszender Russia Today komt het onderwerp ook aan bod. Russia Today sprak met Edward Moyer over de neergang van de dollar en de opkomst van Freegold, een systeem dat het monetaire stelsel zou kunnen hervormen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 1 augustus 2013

ECB handhaaft rente

De Europese Centrale Bank (ECB) verandert de belangrijkste rentetarieven in de eurozone deze maand niet. Dat maakte de ECB donderdag bekend.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 1 augustus 2013

Bank of England houdt rente op historisch lage 0,5 procent

De Bank of England laat de rente ongemoeid op 0,5 procent, een historisch laagterecord. Dat deelde de Britse centrale bank vandaag mee na de maandelijke bijeenkomst van haar comité voor monetair beleid.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 1 augustus 2013

WGC: Bernanke bepaalt de goudprijs niet

De World Gold Council heeft gesproken: "

Stop holding your breath at every word out of Ben Bernanke's mouth". De W.G.C. waarschuwt dat beleggers niet teveel moeten kijken naar 'tapering' of niet om de goudprijs te bepalen. Negatieve reële rentevoeten ondersteunen de goudprijs, maar dit wil niet zeggen dat de goudprijs het niet goed zal doen als de rentevoeten stijgen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 1 augustus 2013

Juli telde 40 procent meer faillissementen

Afgelopen maand juli zijn in België 858 bedrijven over de kop gegaan. In vergelijking met juli 2012 zijn dat er 243 meer (+39,51 procent). Dat meldt handelsinformatiekantoor Graydon Belgium vandaag. Over de eerste zeven maanden van dit jaar komt de teller uit op 7.051 bedrijven die over de kop gingen. In vergelijking met dezelfde periode verleden jaar betekent dit een stijging met 14,19 procent.