Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 28561 tot 28565
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 augustus 2013

UH-OH: Zelfs de grootste beer wordt stier

Ondanks de impressionante stijging van de beurskoersen zijn er nog altijd waarnemers die zich tot het kamp van de beren rekenen. Ze grijpen elke strohalm – zeg maar elk streepje slecht nieuws aan – om te verkondigen dat de beurskoersen zullen gaan dalen.

Helaas voor deze zwartkijkers krijgen ze telkens opnieuw het deksel op de neus. Ze zijn echter hardleers en schreeuwen dat het allemaal schone schijn is. De hausse op de beurs wordt op conto van de Fed geschreven en zodra die zich terugtrekt zal het snel afgelopen zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 augustus 2013

Premie voor aankoop van goud bereikt recordhoogte in India

De premie voor de aankoop van fysiek goud heeft in India een nieuwe recordhoogte bereikt. Naar de reden waarom moet niet lang gezocht worden: de centrale bank heeft bijkomende voorwaarden opgelegd voor de import van goud en dat is niet zonder gevolgen gebleven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 augustus 2013

Na een stijging van + 30 % dit jaar, zijn deze aandelen nog steeds goedkoop

Het is tegenwoordig niet gemakkelijk om uw geld te laten renderen. Een sector waar je nog meer kan verdienen dan een ordinair spaarboekje, zijn de dividendbetalers. Zelfs na de dubbele belasting kunnen Amerikaanse dividendkrakers nog steeds meer opbrengen dan een gewoon spaarboekje. Maar binnen de dividendkrakers zijn er bedrijven die het nóg beter doen, de “stealth dividends.”

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 21 augustus 2013

Bel20-index glijdt verder af

De Brusselse beurs moest voor de derde keer op rij achteruit. De Bel20-index gaf 0,57 procent prijs en eindigde op 2.750,73 punten. Van de twintig aandelen in de elitegroep eindigden er 17 in het rood. In afwachting van de bekendmaking van de notulen over de laatste beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank verkozen de beleggers liever geen nieuwe posities in te nemen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 augustus 2013

Dit land heeft de grootste inkomensongelijkheid ter wereld

Sinds de jaren '70 heeft de top 1 procent in de Verenigde Staten zijn aandeel in de welvaart verdubbeld van 10 procent naar 20 procent. De Verenigde Staten is momenteel het minst slechte westerse land op economisch gebied, maar de ongelijkheid tussen de armste en rijkste bevolkingsgroepen is nergens zo groot als in de VS.