Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 28566 tot 28570
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 2 augustus 2013

Voedingsprijzen blijven in België sneller stijgen dan in buurlanden

De voedingsprijzen blijven in ons land sneller stijgen dan in de buurlanden, zo blijkt vandaag uit het jongste kwartaalverslag van het Prijzenobservatorium dat speciaal in het leven werd geroepen om de prijsmechanismen van nabij op te volgen. De trend is algemeen: bewerkte levensmiddelen zoals brood, suikerwaren en zelfs wijn worden in België sneller duurder dan in de buurlanden. Maar ook voor niet-bewerkte levensmiddelen zoals vlees, groeten en fruit werd in het tweede kwartaal een inflatieversnelling opgetekend.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 2 augustus 2013

Wachten op het volgende macro-evenement waardoor iedereen terug goud wil

Het grootste verhaal dezer dagen op de goudmarkt is het verschil tussen de papieren prijs en het verhaal van fysiek goud. Het is moeilijk om te zeggen hoe die verder gaat evolueren, maar als banken de elektriciteitsmarkt, de aluminiumprijs, de oliemarkt en de LIBOR kunnen manipuleren, waarom zouden ze dit dan niet doen met de goudmarkt?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 2 augustus 2013

3 risico’s voor een marktcorrectie

Niets lijkt een stijging van de aandelen nog in de weg te staan. De Amerikaanse aandelen blijven records neerzetten. Het zijn die onoverwinnelijke tijden die het gevaarlijk maken zegt Cullen Roche.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 2 augustus 2013

Goudprijs opnieuw onder kaap van 1.300 dollar

De goudprijs is vandaag na verrassend goede Amerikaanse conjunctuurcijfers stevig gedaald en voor het eerst sinds twee weken opnieuw onder de kaap van de 1.300 dollar terechtgekomen. De prijs voor een ounce goud daalde vanmorgen met 1,58 procent tot 1.287,14 dollar.

[...]

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: vrijdag 2 augustus 2013

Aantal Spaanse werklozen daalt verder

Het aantal werklozen daalde vorige maand met ruim 64.000 tot 4,7 miljoen. Dankzij het toerismeseizoen neemt de werkloosheid in Spanje in juli altijd af, maar de daling is volgens het ministerie dit jaar aanzienlijk sterker dan in voorgaande jaren.