Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 28571 tot 28575
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 1 augustus 2013

Biflatie Bulletin : Het ergste achter de rug?

De werkloosheid in de eurozone neemt niet meer toe.  Ze bedraagt gemiddeld 12,1 procent, net zoals een maand geleden, aldus statistiekenbureau Eurostat.  19.266.000 werklozen in juni 2013 betekent zelfs 24.000 minder tegenover mei 2013.  We mogen geen zwartkijkers zijn en moeten het positieve nieuws omarmen.  Toch blijven wij licht argwanend want…we geloven niet steeds wat de overheid zegt! Er zijn namelijk leugens, keiharde leugens en dan zijn er….statistieken.  We hebben een donkerbruin vermoeden – met enig voorbehoud want we kunnen ook te voorzichtig zijn – dat de positief getinte mediaberichten van recent een beetje…georchestreerd zijn.  Of zien we nu toch spoken?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 1 augustus 2013

Verkoop Japan, koop goudmijnen

Keith Fitz-Gerald, chief investment strategist van Money Map Report en voorzitter van the Fitz-Gerald Group leeft al meer dan 25 jaar in Japan. Hij is zelfs getrouwd met een Japanse. In tegenstelling tot vele andere analisten weet hij dus waar hij over praat als het over Japan gaat. En zijn stelling is duidelijk: verkoop Japan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 1 augustus 2013

Spanje heeft een oplossing voor zijn vastgoedcrisis

Spanje heeft te maken met de zwaarste vastgoedcrash uit zijn geschiedenis. Sinds 2007 zijn de huizenprijzen al met 35 procent gedaald. Analisten verwachten dat het daar niet bij zal blijven, de huizenprijzen kunnen tot 50 procent corrigeren. Dit is slecht nieuws voor de nu al zwaar getroffen economie. Maar Spanje heeft een oplossing: de overtollige huizen terug afbreken.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 1 augustus 2013

Nederlander vlucht voor hoge accijnzen

Aan de ministers van Financiën van België en Duitsland lijkt de crisis voor een belangrijk deel voorbij te gaan. Ze zijn druk bezig met geld te tellen. De twee landen ontvangen honderden miljoenen euro’s aan accijnzen die eigenlijk voor de Nederlandse schatkist bedoeld zijn.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 1 augustus 2013

Nederlandse en Belgische centrale bank namen nazigoud in bewaring

De Nederlandsche Bank en de Nationale Bank van België hebben aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog besmet nazigoud in bewaring genomen. Dat meldt de Volkskrant. De krant baseert zich op een tot voor kort geheim rapport uit 1950 dat de Britse centrale bank deze week op internet publiceerde.