Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 28576 tot 28580
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 22 augustus 2013

Gerechtelijk onderzoek opgestart tegen ex-voorzitter Zwitserse centrale bank

Het openbaar ministerie in Zwitserland heeft een gerechtelijk onderzoek ingesteld tegen Philipp Hildebrand, voormalig voorzitter van de Zwitserse centrale bank. Dat meldt het openbaar ministerie in een persbericht. Hildebrand stapte begin 2012 op nadat hij genoemd was in een schandaal rond deviezenhandel.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 22 augustus 2013

CDNX breekt uit meerjarige neerwaartse trend

De Canadese CDNX index is deze maand uit zijn meerjarige neerwaartse trend gebroken. De index, met daarin een mandje junior mining aandelen waaronder exploratiebedrijven op zoek naar grondstoffen, piekte in maart 2011, en zat sinds augustus jl. vast in een neergaande trend. In deze tijd daalde de waarde van de index met meer dan 65%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 22 augustus 2013

Amerikaanse obligatiemarkt blijft klappen krijgen, Wall Street blijft stoïcijns kalm

De Amerikaanse obligatiemarkt heeft gereageerd op de publicatie van betere macro-economische indicatoren. Die brengen namelijk het moment dichterbij dat de monetaire teugels verstrakt zullen worden. Sommige waarnemers gewagen zelfs van een drama dat zich op de bond markt aan het voltrekken is.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 22 augustus 2013

Alles draait alleen maar om vertrouwen

Wanneer gaan we politici en media nu eens op hun verantwoordelijkheden wijzen? Het constante gemekker, gedraai, gelieg en bedrog neemt groteske vormen aan, terwijl men zich blijft verschuilen achter het zogenaamde feit dat economie geen exacte wetenschap is. Zoals ik niet in de toekomst kan kijken, kunnen zij dat ook niet. De tijden van het blijven roepen dat het “echt wel goed komt met die economie” zijn nu voorbij.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 22 augustus 2013

In deze situatie steeg de zilverprijs de vorige keren minstens 200 %

De laatste twee keer dat de zilverprijs een rebounce deed van onderstaande trendlijn, was het goed voor een stijging van minstens 200 procent, zo kan je zien op de eerste grafiek van Kimble Charting Solutions.