Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 2861 tot 2865
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 6 januari 2017

Hoofdeconoom Bank of England geeft foute voorspellingen over brexit toe

De hoofdeconoom van de Bank of England, Andy Haldane, heeft toegegeven dat hij te pessimistisch was in zijn voorspellingen over de onmiddellijke gevolgen van een ja-stem in het brexitreferendum. Hij zei dat het beroep van econoom in een crisis zit en vergeleek de financiële voorspellingen met de beruchte foute BBC-weerberichten voor de grote storm van 1987 in het Verenigd Koninkrijk.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 6 januari 2017

Why worry, be happy

Zo laag als de autoverkoop in Nederland is, zo hoog is ‘ie in Amerika. Maar de auto’s worden met kunstgrepen in de markt gezet, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort.

'In Amerika doen ze goede zaken omdat ze bijvoorbeeld heel veel korting geven of interessante financieringen aanbieden', aldus De Kort. 'Maar hoe lang dat kan blijven duren, kortingen en gratis geld geven, weten we niet.'

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 6 januari 2017

'Belastingdienst ontvangt 2.000 tips over belastingontduiking'

De Belastingdienst heeft in 2016 tweeduizend tips ontvangen van particulieren die een ander verdenken van belastingontduiking. Het gaat dan bijvoorbeeld om tips over de inkomstenbelasting of een geheime bankrekening.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 6 januari 2017

Wisselkantoren India weigeren Australische $100 biljetten

Wisselkantoren in India accepteren de bankbiljetten van 100 Australische dollar niet meer, zo schrijft de Australische nieuwssite News.com.au. Verschillende toeristen melden dat ze het grootste biljet nergens kunnen omwisselen voor Indiase roepies, ook al is het geld gewoon wettig betaalmiddel.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 6 januari 2017

Drie redenen waarom Trump de inflatie zal aanjagen

De inflatie in de Verenigde Staten kan onder leiding van de nieuwe president Donald Trump flink oplopen. Fiscale stimulering en het vooruitzicht van meer protectionistisch economisch beleid kan het prijspeil snel doen stijgen.