Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 28616 tot 28620
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 19 juli 2013

Biflatie Bulletin : R.I.P. Detroit

De stad Detroit – ooit de welvarende Motor City als vestiging van de drie grote Amerikaanse automerken Ford, Chrysler en GM – heeft het bankroet aangevraagd.  Het is zo ver gekomen door financieel wanbestuur, doordat eerst de bedrijven wegtrokken en dan de bewoners, en de belastingontvangsten ineens stuikten.  De 10.000 ambtenaren konden enkel nog betaald worden doordat de federale staat bijsprong.  Met de pensioenfondsen onder water werd nog gevraagd om 10 cents on the dollar te aanvaarden maar niets heeft geholpen, zelfs geen crisismanager.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 19 juli 2013

2013: de beste en slechtste belegging tot nu toe wereldwijd

Wij mensen kunnen niet goed met veranderingen omgaan, denken dat morgen een voortzetting zal zijn van vandaag en gisteren. Niets is echter minder waar. De veranderingen die zich al enkele jaren voordoen hebben sluipenderwijs een enorme impact op ons en onze toekomst.

Winkeliers en kleine bedrijfjes blijven in ons land bij bosjes sterven. De zogenaamd officiële inflatie heeft in juni een recordhoogte bereikt van 3,2%. In de echte werkelijkheid vallen de cijfers nog veel hoger uit. Ook in ons rijke buurland, Duitsland, leggen er steeds meer bedrijven het loodje. Wie weten wil hoe we er in Europa en de wereld echt voor staan die moet eens op de handen van betrokkenen gaan letten. Zij spreken de echte taal. De taal der verbijstering, bezweringen en vergeet het daar doen wij niet aan mee.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 juli 2013

Jim Sinclair: De risico’s zijn nu groter dan in 2009

Jim Sinclair legt in een van zijn recente mails uit hoe de overheid in de Verenigde Staten stap voor stap het geld van zijn bevolking naar zich toe trekt. Dit stappenplan zal ongeveer gelijkaardig zijn aan wat er in Europa zal gebeuren om de overheidsputten te blijven vullen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 19 juli 2013

Consumptie krimpt verder

Nederlandse huishoudens hebben weer minder besteed aan goederen en diensten. Volgens het CBS kromp de consumptie in mei 2013 met 1,8 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 19 juli 2013

Economische malaise raakt Rotterdamse haven

Voor het eerst sinds 2009 is de halfjaarlijkse goederenoverslag in de Rotterdamse haven gekrompen.