Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 28621 tot 28625
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 augustus 2013

Betekent de (halve) exit van Paulson dat het ergste voor het goud achter de rug is?

De talk of the town op de beurs van Wall Street was vorige week het bericht dat John Paulson zijn posities in het goud drastisch had afgebouwd. Deze hedge fund manager staat bekend als een koppige jongen die rotsvast geloofde (en waarschijnlijk nog gelooft) in de toekomst van het goud.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 augustus 2013

Fed koopt $ 2 biljoen US Treasuries

De balans van de Federal Reserve heeft voor het eerst de kaap van $ 2 biljoen overschreden wat het totaal aangekochte US Treasuries betreft. Eind december 2008, vlak voor het begin van quantitative easing, stond de teller slechts op $ 475,9 miljard. Op 5 jaar tijd is de aankoop van US Treasuries dus verviervoudigd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 augustus 2013

De grootste gebeurtenis op de goudmarkt waar niemand over praat

Momenteel is er iets dramatisch aan het gebeuren in India. Het land zit in een economische storm en de Indische munt, de Rupee, gaat onderuit. In het tweede kwartaal was India nog steeds het land waar het meeste goud werd verkocht. Welke impact gaat de daling van de Rupee hebben op de goudmarkt?

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 21 augustus 2013

Biflatie Bulletin : Interview met Mark Rutte

Quote van de Dag : “The Prime Minister has an absolute genius for putting flamboyant labels on empty luggage”.  Aneurin Bevan, Welsh politician.  “Er zit bij de mensen nog genoeg vet op de botten, dus die broekriem kunnen we zonder problemen nog een paar gaatjes verder aantrekken”.  “Arme mensen in Nederland zijn toch nog heel rijk vergeleken met arme mensen in het buitenland, dus we moeten niet zeuren”.  “(…) armlastige mensen zijn er altijd geweest, dat is niets nieuws.  Meestal zijn dat ook geen hardwerkende Nederlanders.  Er valt zowel bij links, en wat minder bij rechts, nog genoeg te halen.  De staatskas moet wel op orde zijn”.  “(…) als elke huurder een eigen huis koop is de crisis op de woningmarkt zo opgelost en groeit de economie weer als kool”.  Leest u vooral het ganse interview hier en beantwoord dan de vraag : is dit echt of ludiek bedoeld? En ook : heeft dat nog wel belang?

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 21 augustus 2013

Duitsland verdiende 41 miljard euro aan de eurocrisis

Guenter SchiffmannDuitsland zal tussen 2010 en 2014 ruim 41 miljard euro verdienen aan de eurocrisis omdat het minder rente op zijn staatspapier moet betalen. Dat blijkt uit cijfers die het Duitse ministerie van Financiën vrijgaf naar aanleiding van een parlementaire vraag.