Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 28671 tot 28675
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 17 juli 2013

De Europese bankensector: te ziek om te lenen; niet ziek genoeg om failliet te gaan

Als de Europese banken hun verliezen niet erkennen, levensvatbare banken niet worden geherkapitaliseerd en zwakke banken niet worden gesloten of hervormd, staat ons een ‘verloren decennium’ te wachten, net zoals dat in Japan het geval is geweest, schrijft Walter Kurtz op Business Insider op basis van rapporten van het IMF.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 17 juli 2013

Veel zwakker herstel Portugal in 2014 dan eerder gedacht

De economie van Portugal zal in 2014 aanzienlijk minder sterk groeien dan eerder werd gedacht. Daar staat tegenover dat de krimp dit jaar minder sterk zal zijn. Dat maakte de Portugese centrale bank vandaag bekend.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

100.000 euro voor beste plan dat Britse economie na Brexit kan doen bloeien

Een Britse denktank heeft 100.000 euro veil voor wie het beste idee heeft om de Britse economie ook na een Brexit te laten groeien en bloeien. Het Institute of Economic Affairs (IEA) zei bij de lancering van de prijs dat "we ons ernstig moeten bezinnen over hoe een Groot-Brittannië dat niet langer deel uitmaakt van de EU een vrije en bloeiende economie kan hebben, wetende dat een Brexit mogelijk wordt na de volgende verkiezing."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

De Nederlandse vastgoedcrash in beeld en klank

Via biflatie.nl komen we aan onderstaande video en infographic over de Nederlandse vastgoedmarkt. De Nederlandse vastgoedmarkt zit al geruime tijd in de problemen en de huizenprijzen blijven dalen. Bekijk onderstaande video en infographic (klik om te vergroten):

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

Slecht nieuws voor aandelen: “Tapering” komt er nu snel aan!!! zegt JP Morgan

De beurzen veren op omdat uit de woorden van Ben Bernanke werd begrepen dat 'tapering' van tafel is geveegd, op zijn minst op korte termijn. De beurzen zien nog steeds een zondvloed aan extra dollars om het feest verder te zetten. Maar