Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 28681 tot 28685
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

Op korte termijn 4.000 nieuwe jobs in Limburg

Het Strategisch Actieplan Limburg in het Kwadraat (SALK), dat vandaag werd goedgekeurd door de 'Taskforce Limburg', moet 3.000 à 4.000 jobs op korte termijn en 10.000 op lange termijn opleveren. Dat zei Vlaams minister-president Kris Peeters.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

De banken zijn failliet in de meeste eurolanden, ook in Nederland en Duitsland

De banken in de volgende eurolanden zijn failliet: Cyprus, Duitsland, Frankrijk,  Griekenland, Ierland, Italië, Nederland, Portugal, Slovenië en Spanje. Geld boven een ton bij een failliete bank is niet meer veilig volgens de Dijsselbloem-doctrine. De veiligste eurolanden om je geld te stallen lijken vooralsnog Estland, Finland, Oostenrijk en Slowakije.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

Amerikaanse pensioenen op de wip

Het gaat er slecht aan toe in Detroit. De stad staat op de rand van het faillissement. De aangestelde crisismanager Kevyn Orr is van plan om een daling van de pensioenen op te nemen in zijn herstelplan. Dit stuit op enorme kritiek, maar volgens Kevyn Orr is het kiezen tussen minder pensioen of geen pensioen. Wordt Detroit een voorbeeld van wat Amerika (en Europa) nog te wachten staat?

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

Platina populairder dan goud?

Beleggers verkochten dit jaar veel aandelen van ETF's die goud of zilver aanhouden. Platina daarentegen bleef wel in trek bij beleggers. ETF Securities zag de omvang van het platina-ETF met 12% stijgen, terwijl die van goud en zilver ruim 30% van hun waarde verloren.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

Chinezen halen meer goudstaven uit Zwitserland

Voor Chinezen is goud méér dan zomaar een belegging. Sinds 2010 kopen ze structureel goud en dit jaar is de import verdubbeld! Deze grafiek op Marketupdate laat zien dat er grote hoeveelheden goudstaven van Zwitserland naar China overvliegen.