Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 28691 tot 28695
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

Spaanse recessie vlakt af

De Spaanse recessie neemt in kracht af. De economie van het land kromp in het tweede kwartaal met 0,1 procent op kwartaalbasis, waar een kwartaal eerder nog sprake was van een economische teruggang van 0,5 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

Wat is er aan de hand op de zilvermarkt?

Vorige week schreven we nog dat de zilvervoorraad van de Comex ook leeg loopt en dat het opvallend was dat er 600.000 ounces zilver van Scotia Mocatta getransfereerd werd naar JP Morgan. Maar daar is het niet bij gebleven, in de volgende dagen werd er nog eens 1,2 miljoen ounces getransfereerd tussen de twee banken zodat er in het totaal 1,8 miljoen ounces van eigenaar veranderde op drie dagen tijd. Wordt JP Morgan zenuwachtig of is er iets aan de hand op de zilvermarkt vraagt

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

JP Morgan beschuldigd van marktmanipulatie

Handelaren van de bank zouden de energiemarkt in Californië en het middenwesten van de VS bewerkt hebben met ongeoorloofde handelspraktijken om de winsten te kunnen opvoeren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

Sociale inspectie valt ook binnen in privéwoningen

De sociale inspectie deinst er in haar strijd tegen zwartwerk niet voor terug ook binnen te vallen in privéwoningen, bijvoorbeeld tijdens renovaties aan het huis of het onderhoud van de tuin. Tussen juli 2011 en eind vorig jaar kregen de inspecteurs al 58 keer de toestemming van een onderzoeksrechter om privéwoningen onaangekondigd en zonder instemming van de bewoners te controleren. Daarbij werden 79 inbreuken vastgesteld, soms ook voor het belemmeren van de inval. Dat schrijven De Tijd en l'Echo vandaag.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

'Plafond olieprijs in zicht'

Deze verwachting spreekt het economisch bureau van ABN Amro uit in de dinsdag gepubliceerde Energie Monitor.

Het economisch bureau noemt de in stand blijvende productieoverschotten, de sterkere dollar en mogelijk teruggedraaide stimuleringsmaatregelen als belangrijkste oorzaak.