Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 2871 tot 2875
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 9 maart 2017

Grafiek: ECB had rente in 2014 al moeten verhogen

Deze week besloot de ECB de rente opnieuw ongewijzigd te laten op 0%. Ook maakte de centrale bank bekend dat de rente nog heel lang op dit historisch lage niveau zal blijven. Eigenlijk had de centrale bank de rente drie jaar geleden al moeten verhogen en nu een rente van meer dan 1,5% moeten hanteren. Dat is althans de rentestand die wordt voorgeschreven door de Taylor-regel, een theorie die in 1993 door de Amerikaanse econoom John B. Taylor beschreven werd.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 9 maart 2017

Sitting ducks

De buitenlandse interesse voor Nederlandse multinationals is mede te danken aan het monetaire beleid van Janet, Mario en consorten, zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 9 maart 2017

Europese Centrale Bank houdt rente onveranderd

De Europese Central Bank (ECB) houdt het belangrijkste renteniveau onveranderd op het historisch lage niveau van 0 procent. 

De centrale bank spreekt de verwachting uit dat de rente voor "langere tijd" op dit of zelfs een lager niveau blijft, zo meldt de ECB donderdag. Analisten hadden ook verwacht dat de centrale bank het beleid niet zou aanpassen. 

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 9 maart 2017

Olieprijs zakt volledig in

Gister ging de olieprijs door het spreekwoordelijke putje op bekendmaking van de olievoorraden in de Verenigde Staten. Vandaag zet de daling door en is een vat crude oil onder de $50 gezakt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 9 maart 2017

ECB laat rente ongewijzigd

De ECB heeft de rente ongewijzigd gelaten op 0% en zal deze nog een lange tijd laag houden. Ook blijft het stimuleringsprogramma onveranderd, in de zin dat de centrale bank in maart voor het laatst €80 miljard aan obligaties zal opkopen. Met ingang van april schroeft de centrale bank het bedrag terug naar €60 miljard per maand, tenminste tot het einde van dit jaar.