Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 28701 tot 28705
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

Marc Faber: “Amerika manipuleert mogelijk de goudprijs”

Marc Faber ziet vandaag vooral een uitgesproken pessimisme bij de zogenaamde experts voor edelmetalen, terwijl deze dames en heren nooit eerder een positie hebben ingenomen. Nogal lachwekkend…

Voor Marc Faber is dit slechts een correctie binnen een grote opwaartse trend bij edelmetalen. Maar hij is er niet zeker van dat we de bodem hebben gezien voor goud, alhoewel Faber denkt de grote uitverkoop achter ons ligt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

Groeivertraging China goed nieuws voor de VS?

De Chinese economie groeit niet meer zo sterk als enkele jaren geleden. Een vertraging van de Chinese economie brengt dan ook minder dollars binnen. Die dollars werden jaren lang gebruikt om US Treasuries mee te kopen. Gaat China nu ook minder obligaties opkopen waardoor de Federal Reserve nog meer voor zijn rekening zal moeten nemen? Of is de groeivertraging juist goed nieuws voor de VS zegt

De aankoop van US Treasuries paste in het Chinese plaatje om de Yuan te manipuleren en zo de wisselkoers laag te houden. Op deze manier kon hun export de wereld veroveren. Tegelijkertijd wist China zijn eigen rentevoeten heel laag te houden. Chinese bedrijven konden zo goedkoop verkopen en toch nog goedkopere leningen krijgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

Goldman Sachs ziet 10 tot 15% upside voor Japanse aandelen

Is men aan het overdrijven wat de vooruitzichten voor de Japanse beurs betreft? We krijgen de indruk van wel, want de specialisten slaan elkaar om de oren met positieve rapporten voor zowel de Nikkei 225 Index als de (breder onderbouwde) Topix Index.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

'EU-wegenbouw is een grote, corrupte boel'

Road 49. De voorbije 13 jaar investeerde de EU zo’n 65 miljard euro in wegenbouwprojecten doorheen gans Europa. Doel van deze projecten is meestal de ontlasting van het verkeer en de verbetering van de verkeersveiligheid. Niet enkel blijkt uit onderzoek van de Europese Rekenkamer dat de bouw van autosnelwegen in Spanje bijna dubbel zo duur is als in Duitsland; tevens rijst de vraag of al deze wegen wel nodig waren, want 'bij 14 van de 19 projecten bleef de verkeersdichtheid beneden de verwachtingen.'

'Er werden bij voorkeur autosnelwegen gebouwd, ook als gewone wegen voor de oplossing van de verkeersproblemen volstaan zouden hebben', aldus het rapport.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

Frankrijk: niet zo 'miserable'

Les Miserables - © Universal PicturesDe econoom en Nobelprijswinnaar Paul Krugman is de stem van het (links-)liberalisme in Amerika. Op zijn New York Times blog ‘Conscience of a Liberal’ heeft hij het ditmaal over de verschillen tussen het economisch beleid in de V.S. en Frankrijk en hoe dat beleid meer Amerikanen dan Fransen in de ellende stort.