Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 28711 tot 28715
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

'EU-wegenbouw is een grote, corrupte boel'

Road 49. De voorbije 13 jaar investeerde de EU zo’n 65 miljard euro in wegenbouwprojecten doorheen gans Europa. Doel van deze projecten is meestal de ontlasting van het verkeer en de verbetering van de verkeersveiligheid. Niet enkel blijkt uit onderzoek van de Europese Rekenkamer dat de bouw van autosnelwegen in Spanje bijna dubbel zo duur is als in Duitsland; tevens rijst de vraag of al deze wegen wel nodig waren, want 'bij 14 van de 19 projecten bleef de verkeersdichtheid beneden de verwachtingen.'

'Er werden bij voorkeur autosnelwegen gebouwd, ook als gewone wegen voor de oplossing van de verkeersproblemen volstaan zouden hebben', aldus het rapport.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

Frankrijk: niet zo 'miserable'

Les Miserables - © Universal PicturesDe econoom en Nobelprijswinnaar Paul Krugman is de stem van het (links-)liberalisme in Amerika. Op zijn New York Times blog ‘Conscience of a Liberal’ heeft hij het ditmaal over de verschillen tussen het economisch beleid in de V.S. en Frankrijk en hoe dat beleid meer Amerikanen dan Fransen in de ellende stort.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

Commerzbank verwacht hogere goudprijs

Commerzbank verwacht dat de goudprijs later dit jaar weer wat op zal veren van de daling van de afgelopen maanden. Analisten van de bank denken dat we de grootste verkoopgolf van goud door ETF's inmiddels achter de rug hebben. Bovendien heeft de Fed onlangs aangegeven dat ze voorlopig blijft stimuleren.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

Grondstoffenpaspoort goed voor concurrentiepositie Europa

Een Europese adviescommissie raadt de EU aan het gebruik van grondstoffenpaspoorten in te voeren. Dat zou recycling stimuleren en goed zijn voor het bedrijfsleven.

Bron: koopwoningen.nl
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

Hoelang staat jouw woning al te koop?

Steeds meer woningen langer dan een jaar te koop

Wil je je woning verkopen? Grote kans dat de woning steeds langer te koop staat. Uit cijfers van NVM, Nederlands grootste makelaarsvereniging, blijkt dat steeds meer huizen langer dan een jaar te koop staan. Momenteel staat meer dan 50% van de aangeboden woningen ruim een jaar te koop, 12% staat zelfs langer dan drie jaar te koop.