Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 28716 tot 28720
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 6 augustus 2013

'Nieuwe affaire rond marktmanipulatie banken'

Er is mogelijk sprake van een nieuw schandaal rond marktmanipulatie door internationale banken. De Duitse toezichthouder op het bankwezen Bafin onderzoekt of Duitse banken betrokken zijn bij de manipulatie van een belangrijk tarief voor de handel in derivaten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 5 augustus 2013

BP beschuldigd van manipulatie gasprijs

De Amerikaanse energieautoriteit FERC (Federal Energy Regulatory Commission) beschuldigt de Britse petroleummaatschappij BP ervan de gasprijs te hebben gemanipuleerd. De FERC dreigt met het opleggen van een boete. Eerder al waren er in de VS gelijkaardige beschuldigingen aan het adres van de vermogensbank JPMorgan Chase.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 5 augustus 2013

Economische Inspectie stelde 6.186 overtredingen vast in 2012

De Algemene Directie Controle en Bemiddeling (ADCB), de vroegere Economische Inspectie, heeft vorig jaar 6.186 inbreuken bij handelaars vastgesteld. Dat meldt het jaarverslag 2012 van de FOD Economie. In 2011 was er nog een recordaantal van 8.224 inbreuken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 5 augustus 2013

IMF voorziet licht herstel Franse economie

De Franse economie toont waarschijnlijk in de loop van dit jaar tekenen van herstel, die volgend jaar kunnen uitmonden in een bescheiden groei.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 5 augustus 2013

Goldman Sachs aangeklaagd voor manipuleren aluminiumprijs

Goldman Sachs heeft jarenlang de prijs voor aluminium kunstmatig opgedreven. Een Amerikaans aluminiumverwerkend bedrijf heeft daarover een klacht ingediend bij een rechtbank in Detroit tegen de investeringsbank en de Londense metaalbeurs LME. De Hong Kong Exchanges and Clearing-beurs, de moedermaatschappij van de LME, heeft de aanklacht gisteren al verworpen. Ook Goldman Sachs verklaarde vandaag dat ze de aanklacht voor de rechtbank zal kunnen weerleggen.