Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 28731 tot 28735
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 15 juli 2013

Fitch verlaagt rating noodfonds EFSF

Fitch heeft zijn kredietoordeel over het tijdelijke noodfonds EFSF met 1 stap verlaagd van AAA naar AA+. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 juli 2013

George Soros: “Technologie kan de plaats van financials innemen”

Vaak kan het zeer leerzaam zijn om het gedrag van de grote investeerders op de voet te volgen. 1 van de boegbeelden van investerend Amerika is de figuur van George Soros wiens gedrag in de mate van het mogelijke door heel wat particuliere beleggers gekopieerd wordt.

Op basis van zijn laatste transacties kan de huidige filosofie van Soros min of meer gereconstrueerd worden: techno’s kunnen de plaats van financials innemen. Banken lijken uit de gratie te zijn gevallen en met de industrials zou het dezelfde weg kunnen uitgaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 juli 2013

Goudpremies in Shanghai blijven hoog

Terwijl beleggers in het Westen nog amper enige appetijt hebben voor goud, loopt het in China storm voor het gele edelmetaal. Volgens de jongste berichten van Reuters lopen de premies op de Shanghai Gold Exchange op tot boven 30 dollar per ounce boven de prijszetting in Londen (spotmarkt).

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 15 juli 2013

Amerika herstelt: 68% meer voedselbonnen en 1% meer banen

Het herstel van de Amerikaanse economie is ver te zoeken. Sinds 2008 zijn er 68% meer aanvragen voor voedselbonnen, terwijl het aantal banen met een schamele 1% is toegenomen. Hoe kunnen we dit herstel noemen?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 juli 2013

Rabobank stopt met het aanbieden van edelemetalenrekeningen

Rabobank grijpt de malaise op de goud- en zilvermarkt aan om zich te ontdoen van rekeningen gekoppeld aan deze edelmetalen. Het treedt hiermee in de voetsporen van ABN AMRO dat enkele maanden geleden de levering van fysiek goud en zilver onmogelijk maakte. Het is opvallende dat opnieuw een Nederlandse bank een beslissing neemt die de verhandelbaarheid van fysiek goud en zilver beperkt.