Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 2876 tot 2880
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2017

‘Met een vriend in het Witte Huis, wordt Merkel Poetins nieuwe boeman’

Nu op 20 januari de plaats van Barack Obama in het Witte Huis wordt ingenomen door een bewonderaar en ook het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zal worden geleid door een oude vriend, verliest Vladimir Poetin ook zijn geliefkoosde boeman, schrijft Jochen Bittner, politiek redacteur van de krant Die Zeit, in een opiniestuk in de New York Times: ‘Wie anders dan Angela Merkel is het best geschikt om die rol van Obama over te nemen? De Duitse kanselier is het perfecte doelwit. Duitsland houdt in de herfst zijn verkiezingen en met de opkomst van politici die Moskou gunstig gezind zijn, is ze de enige Europese leider die een vierde ambtstermijn kan winnen, ondanks haar verzet tegen het  opnieuw assertieve Rusland. Sinds de annexatie van de Krim heeft mevrouw Merkel zich de meest consequente politicus getoond in het straffen van Rusland.

[…] Het lijkt er nu op dat Rusland met Merkel en haar bondgenoten wil gaan doen wat ze in 2016 met Hillary Clinton en de Democraten in de VS hebben gedaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2017

Wie zit er achter de stijging van de Bitcoin?

Er zijn heel wat mensen die met veel argwaan tegen de Bitcoin aankijken. De virtuele munt zou volgens sommige kenners zelfs onbetrouwbaar zijn en daarnaast zou de levensduur van deze munt niet erg lang zijn. Toch hebben deze doemdenkers vooralsnog niet het gelijk aan hun zijde.

De Bitcoin heeft er een geweldig beursjaar opzitten. De virtuele munt wist in 2016 met 120% te stijgen tot koers 952 dollar. Het lijkt een kwestie van tijd te zijn voordat de virtuele munt de magische grens van 1000 dollar weet te bereiken.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2017

Kans een robot jouw job overnemen in een van deze 11 sectoren?

De angst dat technologie geleidelijk aan onze jobs zal overnemen is een steeds relevanter wordend onderwerp. Al in 1589 weigerde koningin Elizabeth I een patent op een – voor die tijd revolutionaire – breimachine goed te keuren:

“Stel je eens voor wat dit zou kunnen aanrichten bij onze arme burgers. Het zou hen gegarandeerd hun jobs kosten en hen tot bedelaars degraderen.”

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2017

Japanse verzekeraar vervangt kantoorwerkers door robots… en bespaart 1 miljoen euro per jaar

De Japanse verzekeraar Fukoku Mutual Life Insurance schrapt meer dan dertig banen op de dienst waar de schadeclaims worden geregistreerd. De betrokken werknemers worden vervangen door robots van het type IBM Watson Explorer.

Het bedrijf zegt door de ingreep een besparing van ruim 1 miljoen euro per jaar te kunnen realiseren. De robots zullen worden ingezet om ziekenhuisgegevens en andere documenten uit de dossiers te scannen en verwerken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2017

Dit kan zorgen voor een hogere goudprijs in 2017

De goudsector heeft er een bewogen beursjaar opzitten. Tijdens het eerste halfjaar van 2016 wist de goudprijs flink in waarde te stijgen, maar daarna wist het opnieuw in een dalende trend te belanden. De afgelopen weken is de goudprijs hard in waarde gedaald en steeds meer beleggers vragen zich af of het gele edelmetaal op dit moment weer koopwaardig is.