Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 2876 tot 2880
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 2 februari 2017

Rente loopt weer op in Frankrijk, Italië en Griekenland

De obligatiemarkt signaleert dat beleggers zich weer meer zorgen maken over de kredietwaardigheid van landen als Frankrijk, Italië en Griekenland. De rente op 10-jaars leningen van deze landen is de afgelopen maanden namelijk flink gestegen ten opzichte van de Duitse 10-jaars rente, het referentiepunt voor de Europese obligatiemarkt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 2 februari 2017

Column: Patriottisme, welvaart en migranten

Zelfs in kringen van de PvdA leeft een gevoel van patriottisme. Mensen behoren trots te zijn op hun Nederlanderschap, er wordt gesproken over Nederlandse waarden en normen, mensen van buitenlandse komaf moeten zich aanpassen aan ‘onze’ waarden en normen. En als je hier wilt blijven wonen en werken dan moet je een soort examen afleggen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 1 februari 2017

Terugkeer goudstandaard geen goed idee

De terugkeer naar een goudstandaard is geen goed idee, omdat je daarmee de geldhoeveelheid in de economie vastlegt. Daarmee belemmer je de economische groei, omdat iedereen moet werken voor diezelfde gelimiteerde hoeveelheid geld. Dat zegt econoom Michael Norman op zijn videoblog.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 1 februari 2017

Dow Jones index zegt niets over economie

Vorige week sloot de Dow Jones voor het eerst in de geschiedenis boven de 20.000 punten. Een symbolische mijlpaal, want deze 121 jaar oude index zegt vandaag de dag nog maar weinig over de stand van de economie. Dat komt niet alleen omdat de samenstelling van bedrijven in de index door de jaren heen sterk verandert, maar ook door de manier waarop de score berekend wordt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 1 februari 2017

Irak moet olie niet meer in dollars afrekenen

Een burgerinitiatief in Irak roept de regering op om olie niet langer in Amerikaanse dollars af te rekenen. Ook willen de initiatiefnemers dat Irak haar bezittingen uit de Verenigde Staten terughaalt en andere landen zoekt om mee te handelen. Dit voorstel is een reactie op het omstreden inreisverbod dat de Amerikaanse president Trump afgelopen vrijdag in werking stelde.