Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 28751 tot 28755
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 27 juli 2013

Gratis beurstips van Beurs.com

Beurs.com komt elke dag met gratis tips om je portefeuille te beheren. Dit is een niet te missen schat aan waardevolle, gratis informatie voor iedere belegger. Op het einde van de week geven we een overzicht van de beste beurstips die je kan vinden. In dit artikel hebben we de volgende 13 gratis tips voor je samengevat:

Bron: marketupdate.nl
Geplaatst: zaterdag 27 juli 2013

Huishoudens hebben steeds minder geld

»   Columns • Cor Wijtvliet   »   De Nederlandse burger wordt steeds armer

Ontelbaar veel artikelen zijn er de afgelopen jaren geschreven over de teloorgang van de Amerikaanse middenklasse, de veel bejubelde ruggengraat van de economie van dat land. Sinds jaar en dag zet deze middenklasse financieel kleine stapje terug, ondanks het feit dat de economie van de VS tot enkele jaren terug gemiddeld 3% groeide. Een steeds groter deel van de groeiende economische koek kwam terecht in de zakken van het (internationale) bedrijfsleven en de allerrijksten, de beruchte one percenters!

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zaterdag 27 juli 2013

Nederlanders bouwen Indiase tuktuk-coöperatie

Onderdeel van het project, opgezet door de Nederlandse organisatie Enviu in samenwerking met het Indiase bedrijf Three Wheels United, is het vervangen van vervuilende tweetaktmotoren door schonere viertaktmotoren.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zaterdag 27 juli 2013

Huishoudens hebben steeds minder geld

De Nederlandse burger wordt steeds armer...

Een rapport van DNB laat zien dat de koopkracht van Nederlandse huishoudens sterk achteruit gaat. Inmiddels hebben huishoudens hetzelfde te besteden als in 1997.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 27 juli 2013

Biflatie Bulletin : De klant wordt bedot

‘t Is een trend die al even bezig is maar nu blijken haast alle producenten van voedingswaren ermee bezig : minder inhoud in de verpakking steken.  De prijs blijft gelijk maar omdat we minder waar voor ons geld krijgen, wordt het product dus eigenlijk toch duurder.  Boerenbedrog! Alleen valt het de klant meestal niet op.  Nu echter breidt dit kwalijke fenomeen ook uit tot niet-voedingswaren zoals : bijvoorbeeld minder toiletpapier en zakdoekjes in een verpakking van producent Kimberly-Clark.

Maar er is nog een ander reden waarom we zoveel meer betalen dan vroeger in de supermarkt; waar voorheen producenten schrik hadden van de concurrentie om prijsstijgingen door te voeren, tellen ze sinds 2007 wel reeds de gestegen grondstoffenprijzen bij.  Beide fenomenen verklaren waarom we steeds dieper in de beurs moeten tasten, waarom we veel duurder af zijn bij het boodschappen doen dan vroeger.