Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 28756 tot 28760
Bron: waarheidzoeker.nl
Geplaatst: zondag 14 juli 2013

Jongeren betalen de rekening van nieuw pensioenstelsel; kiezen tussen twee kwaden

Het nieuwe pensioenstelsel is voor deelnemers straks kiezen tussen twee kwaden. Werknemers moeten ervoor kiezen dat er flink wordt gespeculeerd op de beurs, waardoor hun pensioen hopelijk de inflatie kan volgen (reëel contract). Wil iemand meer zekerheid, dan wordt het pensioen steeds verder uitgehold door de inflatie (nominaal contract). Het nieuwe stelsel is voor de fondsen een moment om alle jonge deelnemers op te laten draaien voor de structureel te lage premies van de oudere generatie. Die hadden het immers alletwee; zowel gegarandeerde corretie voor inflatie als zekerheid.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 14 juli 2013

Goud en zilver report (Week 28)

Het laatste nieuws uit de goud- en zilvermarkt lees je op Marketupdate. Deze week stegen de prijzen van goud en zilver met meer dan 3%. In dollars gingen de koersen zelfs meer dan 5% omhoog.

Bron: kwappa.com
Geplaatst: zondag 14 juli 2013

Verdere daling omzet mode

Het blijft niet goed gaan met de modeindustrie in Nederland. Ook het afgelopen kwartaal daalde de omzet, en wel met 10% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. En we geven zelfs nog minder geld uit aan mode voor vrouwen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 14 juli 2013

Amerikaans wetsvoorstel om megabanken op te splitsen

In tijden waarin de centralisatie van macht steeds grotere vormen begint aan te nemen met alle dubieuze gevolgen van dien, komt er eindelijk tegengeluid vanuit de Amerikaanse politiek. Enkele senatoren hebben een wetsvoorstel gedaan om de megabanken van Wall Street op te delen in banken met traditionele activiteiten en banken met de meer riskante financiële diensten.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zondag 14 juli 2013

Vijf vragen over faillissementen

In totaal zijn 4983 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Zo gingen recentelijk de ketens De Harense Smid, Free Record Shop en House of Shoes op de fles.

Wat houdt een faillissement eigenlijk in? NUzakelijk legt het in vijf vragen uit.