Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 28756 tot 28760
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 27 juli 2013

Biflatie Bulletin : De klant wordt bedot

‘t Is een trend die al even bezig is maar nu blijken haast alle producenten van voedingswaren ermee bezig : minder inhoud in de verpakking steken.  De prijs blijft gelijk maar omdat we minder waar voor ons geld krijgen, wordt het product dus eigenlijk toch duurder.  Boerenbedrog! Alleen valt het de klant meestal niet op.  Nu echter breidt dit kwalijke fenomeen ook uit tot niet-voedingswaren zoals : bijvoorbeeld minder toiletpapier en zakdoekjes in een verpakking van producent Kimberly-Clark.

Maar er is nog een ander reden waarom we zoveel meer betalen dan vroeger in de supermarkt; waar voorheen producenten schrik hadden van de concurrentie om prijsstijgingen door te voeren, tellen ze sinds 2007 wel reeds de gestegen grondstoffenprijzen bij.  Beide fenomenen verklaren waarom we steeds dieper in de beurs moeten tasten, waarom we veel duurder af zijn bij het boodschappen doen dan vroeger.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: zaterdag 27 juli 2013

Cordaid: 'Wij hebben geen statistieken nodig om de armoede in Nederland te zien'

De verschillende hulporganisaties in Haiti zijn volop bezig om zogeheten transitioal shelters te bouwen. De Nederlandse hulporganisatie Cordaid ontwikkelde een zeer inventieve woning die bestand is tegen zware regens en orkanen.

opinie 'Technocratisch geneuzel', noemt Kristel Ashra van Cordaid alle reacties op het nieuws dat de organisatie zich gaat richten op armoede in Nederland. 'Vraagstukken van armoede en sociale uitsluiting in Nederland vragen om radicaal andere oplossingen en inzet van velen.'

Of nu 9 of 10 procent van de Nederlanders onder de armoedegrens leeft, wat ons betreft is het hoe dan ook veel te hoog voor een welvarend land als Nederland

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 27 juli 2013

Fiscus kan op 1 mei 2014 bankgegevens centraal opvragen

Binnenkort heeft de fiscus er een nieuw wapen bij. Vanaf 1 mei 2014 zal het Centraal Aanspreekpunt (CAP) actief zijn, een databank met alle bankrekeningen van de Belgen. Dat schrijven De Standaard en L'Echo op basis van een publicatie in het Staatsblad.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 27 juli 2013

Achtste rijkste mens ter wereld verliest bijna volledige fortuin

De Braziliaanse miljardair Eike Batista, die vorig jaar nog op de achtste plaats van rijkste mensen ter wereld stond, is vrijwel zijn gehele vermogen kwijtgeraakt door grote schulden en tegenvallers bij zijn bedrijven. Dat meldt financieel persbureau Bloomberg.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 26 juli 2013

Is er een goudcomplot of niet?

De meeste goudbugs vinden het normaal als de prijs van goud stijgt en zoeken achter een complot als de goudprijs daalt. Er zijn verschillende complottheorieën over goud terug te vinden. De rally van deze week zou ook te maken hebben met de aluminiumfraude, dit zou overgeslagen zijn op de goudmarkt. Maar een complot? Echt?