Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 28766 tot 28770
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 26 juli 2013

Goud shorts kunnen mogelijk meer fysieke levering vragen

Over heel de wereld wordt er momenteel jaarlijks zo'n $ 2 biljoen extra geld gecreëerd uit het niets. Dit komt overeen met 30 procent van de totale waarde van alle goud over heel de wereld (176.000 ton goud aan $ 1.200). De evolutie van de goudprijs volgt de laatste jaren de evolutie van de globale geldcreatie, al is het nu wel toe aan een inhaalbeweging.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 26 juli 2013

Banken verdienen steeds meer aan hypotheken

Banken hebben het afgelopen jaar nog meer geprofiteerd van de daling van de rente dan huiseigenaren. De Vereniging Eigen Huis concludeert dat banken de gemiddeld de helft van de rentedaling niet hebben doorberekend aan klanten, maar in hun eigen zakken hebben gestopt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 26 juli 2013

Steeds meer goud gesmokkeld in India

De Indiase regering voert een strijd tegen goud. De importheffing is al verhoogd naar 8% en sinds kort moeten importeurs verplicht 1/5 deel van de import weer exporteren. Het aanbod wordt kleiner, maar de vraag blijft groot. Het gevolg is een sterke toename in de smokkel van goud.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 26 juli 2013

Regering Hollande geeft 2,4 miljoen ambtenaren 200 à 300 euro extra

François HollandeDe socialistische regering van François Hollande gaat zo’n 2,4 miljoen Franse ambtenaren in de C-categorie (de laagste in de hiërarchie) per 1 januari 2014 een opslag van 200 à 300 euro per jaar geven. Dat meldt de Franse zakenkrant Les Echos.  Het gaat om ongeveer één op elke twee ambtenaren die Frankijk telt (47%).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 26 juli 2013

IMF: “Tapering Fed is slecht nieuws voor Europa”

Vermoedelijk zal de soep niet zo heet gegeten worden als hij wordt opgediend, maar indien de Federal Reserve zou overgaan tot het inperken van zijn maandelijks aankoopprogramma van obligaties en mortgage backed securities, zou dit grote gevolgen kunnen hebben voor het kleine herstel van de Eurozone, zegt het IMF volgens een artikel van