EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 28776 tot 28780 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 9 oktober 2013

Fracking veroorzaakt aardbevingen

Fracking is de oorzaak van vele kleinere aardbevingen. Dat zeggen wij niet, dat zegt de Spaanse minister van industrie, energie en toerisme.

De energiesector vertoeft al een tijdje in de ban van de boom in schalie olie en schaliegas. Die zou onze energievoorziening grondig door elkaar kunnen schudden. Er zou voor een veel meer energie beschikbaar zijn dan tot dusver werd aangenomen. Maar is alles wel koek en ei rond die schalie energie?

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 9 oktober 2013

Noodberaad bij Amerikaanse financiële regulatoren

De Amerikaanse financiële regulatoren hebben spoedberaad gehouden over de mogelijke risico's die kunnen opduiken als het Congres er niet in slaagt het schuldplafond van de VS te verhogen tegen 17 oktober.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: woensdag 9 oktober 2013

Benoeming Janet Yellen tot Fed-baas definitief

Janet Yellen zal definitief worden benoemd tot president van de Federal Reserve, het stelsel van Amerikaanse centrale banken. President Obama zal de benoeming van de 67-jarige Yellen als opvolgster van Ben Bernanke vandaag bekendmaken.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 8 oktober 2013

Government shutdown en het schuldenplafond

Nog nooit is de discussie rondom het wel of niet verhogen van het schuldenplafond in de Verenigde Staten zo groot in het nieuws geweest. Midden in een “government shutdown”, waarbij politici als een stel kleine kinderen tegenover elkaar staan, wordt de druk weer opgevoerd.

Niet eerder in de geschiedenis is de situatie zo gecompliceerd en uitzichtloos geweest als dit moment, Amerika zit politiek en economisch in een impasse.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 8 oktober 2013

Een nieuw monetair beleid: The Chicago Plan Revisited.

De uitspraak poverty in the midst of plenty is in veel contexten gebezigd. Bijvoorbeeld door Winston Churchill, die met deze woorden – uitgesproken tijdens zijn lezing op 19 juni 1930 aan de Universiteit van Oxford – doelde op de discrepantie tussen het aanwezige productievermogen en de beschikbare koopkracht.

Periodes die gedomineerd worden door inflatie waren niet ongewoon, maar dit was anders. Er was een hoogwaardig productieapparaat aanwezig zoals nooit tevoren, maar er waren geen kopers. Churchill vroeg zich dan ook ver­twijfeld af: Are we really to believe that no better adjustment can be made between demand and supply? Het vraaguitval­probleem in de wereld werd ook in de volgende 10 jaar – tot WO II – niet opgelost. Hierdoor bleef de werkloosheid extreem hoog en daalden de prijzen.

Lees verder op economie-macht-maatschappij.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs