Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 28776 tot 28780
Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zondag 14 juli 2013

Vijf vragen over faillissementen

In totaal zijn 4983 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Zo gingen recentelijk de ketens De Harense Smid, Free Record Shop en House of Shoes op de fles.

Wat houdt een faillissement eigenlijk in? NUzakelijk legt het in vijf vragen uit.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 14 juli 2013

Biflatie Bulletin : Succesverhaal Finland

Het Scandinavische land en zijn inwoners kennen goedkopere gezondheidszorg, meer vakantiedagen, slimmere kinderen, gelukkiger moeders, betere werkomstandigheden, minder werklozen en goedkopere studentenleningen dan zowat de ganse westerse wereld.  De vinger leggen op het waarom precies…in ieder geval veel aandacht voor kind en opvoeding (ook en vooral op school) en moeders (vier maanden betaald verlof voor zwangere vrouwen), voor vrouwen in het algemeen eigenlijk (Finland was tweede in de wereld om hen stemrecht te geven) met een grote vertegenwoordiging in het politieke leven.  Maar ook werknemers op zich worden in de watten gelegd. 

Een professor met kennis van zaken : “ Het idee was : voor een land met slechts 5 miljoen inwoners mogen we onze belangrijkste bronnen en werkmateriaal – de werknemers – niet verknoeien.  Wanneer mensen gelukkig zijn zullen ze hun arbeidsethiek maximaliseren“. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 13 juli 2013

Tabak in Frankrijk maandag nog duurder

Tabak wordt maandag in Frankrijk nog duurder. De prijs van een pakje sigaretten stijgt met 20 eurocent, die van een pakje shag met 40 cent.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 13 juli 2013

Veel faillissementen in Italië schuld van staat

Een op de drie faillissementen in Italië is de schuld van de staat. Die betaalt namelijk zijn rekeningen niet op tijd. Italiaanse bedrijven hebben momenteel 120 miljard euro tegoed van de overheid.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zaterdag 13 juli 2013

ECB kan de crisis niet verhelpen

Dat stelde de Duitse centralebankpresident Jens Weidmann zondag op een congres in het Franse Aix-en-Provence.

"Monetair beleid heeft al veel gevolgen van de crisis opgevangen, maar het kan de crisis zelf niet verhelpen'', aldus de president van de Bundesbank, die net als zijn collega's uit de andere eurolanden deel uitmaakt van het ECB-bestuur. "De crisis heeft structurele tekortkomingen aangetoond, daarom zijn er structurele oplossingen nodig.''