Nieuws / Artikelen met het woord

57485 artikelen gevonden. Artikel 28781 tot 28785
Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: zaterdag 20 juli 2013

Einde aan gouden tijd van nergens belasting betalen

De veel bekritiseerde mondiale belastingontwijking door bedrijven als Apple, Starbucks en Google wordt aangepakt. Multinationals moeten via nieuwe regels een 'eerlijke' bijdrage gaan leveren, in plaats van hun miljarden aan winst weg te sluizen naar belastingparadijzen, een praktijk waarbij Nederland vaak wordt genoemd.

De SP is blij. De partij spreekt van 'een klap voor Nederland belastingparadijs'.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: zaterdag 20 juli 2013

'Problemen op de huizenmarkt zijn psychisch'

De huizenmarkt zit op slot omdat huizenverkopers aan verliesaversie lijden, is de conclusie van het Centraal Planbureau.

De Nederlandse huizenmarkt kampt met ernstige psychische problemen, schrijft het Centraal Planbureau (CPB) in een nieuwe analyse over de woningmarkt. De diagnose luidt: 'verliesaversie'. Uit irrationele motieven vertikken verkopers het om verlies te nemen, zelfs als ze geen restschuld overhouden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 20 juli 2013

Gratis beurstips van Beurs.com

Beurs.com komt elke dag met gratis tips om je portefeuille te beheren. Dit is een niet te missen schat aan waardevolle, gratis informatie voor iedere belegger. Op het einde van de week geven we een overzicht van de beste beurstips die je kan vinden. In dit artikel hebben we de volgende 10 gratis tips voor je samengevat:

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 20 juli 2013

Belg klikt massaal bij fiscus

In de eerste helft van dit jaar verklikten al 1.127 Belgen hun buren, familie of ex-werkgever bij de fiscus: bijna evenveel als heel vorig jaar. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad op basis van cijfers van de overheidsdienst Financiën.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 20 juli 2013

'Veel gezinnen hebben te weinig spaargeld'

Steeds minder mensen hebben voldoende spaargeld achter de hand om tegenvallers op te vangen. Dat blijkt uit een onderzoek van econoom Mauro Mastrogiacomo van de Vrije Universiteit op verzoek van het Nederlands Dagblad.