Nieuws / Artikelen met het woord

57820 artikelen gevonden. Artikel 28781 tot 28785
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 1 augustus 2013

Buitenlanders lusten geen Amerikaanse obligaties meer

Ben Bernanke blijft voorlopig op de oppervlakte of hij zijn aankoopprogramma van Amerikaanse obligaties gaat verminderen of niet. Hier en daar wordt al gezegd dat 'tapering' er zal moeten komen omdat de Amerikaanse schatkist minder schuldpapier zal moeten uitgeven. Maar zolang de 'buitenlanders' weg blijven, zal de Fed niet anders kunnen dan in de bres te springen.

Bron: citareg.nl
Geplaatst: donderdag 1 augustus 2013

Uw pensioen als gokkast

Op vrijdag 12 juli 2013 is het kabinet akkoord gegaan met de nieuwe pensioenwet, die in 2015 zal ingaan. Het nieuwe stelsel zal de overheid 3 miljard euro opleveren. De wet was aan vervanging toe omdat jongeren teveel de pensioenlasten zouden moeten dragen. Volgens het kabinet Rutte kunnen pensioenpremies namelijk beter verlaagd worden en het verschil geconsumeerd, daar groeit de economie immers van. Pensioenzekerheid bestaat niet meer. Vanaf 2015 is er niet langer sprake van een pensioentoezegging maar van een pensioenovereenkomst .

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: donderdag 1 augustus 2013

Spaarders laten jaarlijks 1,5 miljard aan rente liggen

Door te sparen bij grootbanken, die relatief lage rentes bieden, laten Nederlandse spaarders jaarlijks ruim 1,5 miljard euro aan rente liggen. Dit blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Sparen.nl. “Veel spaarders kiezen voor de gemakkelijkste weg door te sparen bij de grootbank waar ze ook een betaalrekening hebben lopen”, legt Teun van Mullekom van Sparen.nl uit. “De rentes bij kleinere banken liggen echter vaak veel hoger, waardoor spaarders bij de grootbanken een groot bedrag aan rente laten liggen.”

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 1 augustus 2013

Miljoenenfraude bij failliet installatiebedrijf

Eigenaar Bert Meulenbeld van het failliete gelijknamige installatiebedrijf heeft voor miljoenen gefraudeerd. Vlak voor het faillissement van het bedrijf werden er miljoenen weggesluisd.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 1 augustus 2013

Biflatie Bulletin : Het ergste achter de rug?

De werkloosheid in de eurozone neemt niet meer toe.  Ze bedraagt gemiddeld 12,1 procent, net zoals een maand geleden, aldus statistiekenbureau Eurostat.  19.266.000 werklozen in juni 2013 betekent zelfs 24.000 minder tegenover mei 2013.  We mogen geen zwartkijkers zijn en moeten het positieve nieuws omarmen.  Toch blijven wij licht argwanend want…we geloven niet steeds wat de overheid zegt! Er zijn namelijk leugens, keiharde leugens en dan zijn er….statistieken.  We hebben een donkerbruin vermoeden – met enig voorbehoud want we kunnen ook te voorzichtig zijn – dat de positief getinte mediaberichten van recent een beetje…georchestreerd zijn.  Of zien we nu toch spoken?