Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 28826 tot 28830
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 24 juli 2013

Comex loopt verder leeg

De Comex loopt verder leeg

Deze keer werd er naast fysiek goud ook fysiek zilver onttrokken van de kluizen. Het is een zeer interessante evolutie om te volgen. Het onttrekken van fysiek goud uit de Comex is mogelijk een verklaring voor de stijging van de goudprijs. Het is afwachten of het onttrekken van fysiek zilver dezelfde reactie gaat teweeg brengen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 24 juli 2013

Eurozone komt uit recessie, maar niet uit de crisis

Verschillende economische indicatoren geven aan dat de eurozone eindelijk uit de recessie komt. De PMI-index stijgt van 48,7 naar 50,4 en dat is meer dan verwacht. Een cijfer boven de 50 geeft aan dat de eurozone uit de greep van de recessie geraakt. De index staat daarenboven op zijn hoogste punt in 18 maanden. Ook in de periferie wordt vooruitgang genoteerd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 24 juli 2013

Grieken voldoen bijna aan eisen voor hulp

Griekenland voldoet bijna aan alle eisen om het volgende miljardenbedrag uit het internationale steunpakket te krijgen. Het Grieks parlement moet uiterlijk donderdag 25 juli de laatste gewenste maatregel aannemen.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 24 juli 2013

Beleggers kopen meer Silver Eagles dan in recordjaar 2011

De US Mint heeft in de eerste zes maanden van dit jaar meer zilveren munten verkocht dan in eerste helft van voorgaande jaren. Als de productie op dit niveau door blijft gaan wordt het oude record uit 2011 verbroken. Beleggers laten zich blijkbaar niet afschrikken door de lagere zilverprijs.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 24 juli 2013

De London Metal Exchange (LME)

Tot op heden heb ik me van commentaar onthouden rond de overname van de LME, behoudens een paar opmerkingen op sites die ik nog wel eens keer bezoek. Op de een of andere manier is het iedereen ontgaan dat de LME is overgenomen, of – en dat is natuurlijk ook mogelijk – het belang daarvan werd door niemand ingezien. En dat heb ik ook kenbaar gemaakt.