Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 28846 tot 28850
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 23 juli 2013

Indiase centrale bank beperkt import goud

De Reserve Bank of India (RBI) heeft opnieuw beperkingen opgelegd aan de import van goud. Vanaf nu moet een vijfde deel van al het geïmporteerde goud ook weer geëxporteerd worden. Haalt een handelshuis dat quotum niet, dan mogen ze minder goud importeren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 23 juli 2013

Hoe ons monetair systeem werkt en waar het faalt

Onderstaande video is een van de beste en best begrijpbare uiteenzettingen over ons financieel systeem die ik in lange tijd gezien heb. Het legt uit hoe de monetaire situatie van vandaag gegroeid is uit de evolutie van de geschiedenis. Het legt ook uit hoe het komt dat we steeds minder met ons geld kunnen kopen. Ten slotte laat het zien hoe en waar ons monetair systeem faalt en wat we er tegen kunnen doen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 23 juli 2013

Spanje moet extra “lenen” om pensioenen te betalen

Spanje heeft noodgedwongen geld moet "lenen" uit de pot van de sociale zekerheid om zijn pensioenen uit te betalen. In de zomer krijgen de Spaanse gepensioneerden twee keer uitbetaald. In het begin van de maand moest de Spaanse overheid voor de eerste keer goochelen met miljarden, begin deze week moest de Spaanse overheid voor de tweede keer de trukendoos bovenhalen, aldus

Bron: waarheidzoeker.nl
Geplaatst: dinsdag 23 juli 2013

Bedrijven steeds rijker, maar inkomen bevolking groeit al 15 jaar nauwelijks

Het Nederlandse volk is de afgelopen 15 jaar nauwelijks meer gaan verdienen. De groei van net bruto binnenlands komt niet ten goede aan de bevolking, maar vooral aan het bedrijfsleven. Al twintig jaar blijft in Nederland de groei van het beschikbare huishoudinkomen achter bij de groei van het bruto binnenlands product. Terwijl het bedrijfsleven zijn inkomensaandeel heeft weten te vergroten. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Bank.

Men zou verwachten dat over een langere periode bezien de ontwikkeling van het inkomen van Nederlandse huishoudens ongeveer gelijk is aan die van de productie. Als het Nederlandse bruto binnenlands product (bbp) toeneemt, valt er immers meer inkomen te verdelen onder iedereen die daaraan heeft bijgedragen, zoals huishoudens.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 23 juli 2013

Waarom 99-jarige man niet met pensioen wil en zijn baas hem niet wil ontslaan

Nadat Newton Murray veertig jaar lang voor Texaco in Trinidad gewerkt had, emigreerde hij in 1970 naar Florida. Hoewel de man daar makkelijk van zijn pensioen kon leven, ondertekende hij een nieuw arbeidscontract als bewaker van een parking. Die job oefent hij nog steeds uit op zijn 99ste en daarmee is Newton wellicht de oudste werknemer ter wereld. Voor het salaris moet hij het alvast niet doen. Hij is drie uur per dag onderweg voor een minimumloon. Maar de man, een weduwnaar, houdt van de routine en het gevoel ergens bij te horen. "Ik kan echt niet gewoon thuis in de zetel blijven zitten", aldus het kranige oudje. "Wat moet ik anders doen, de hele dag televisie kijken?" Ook zijn werkgever krijgt het niet over zijn hart om de ouderdomsdeken op straat te zetten, meldt de