Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 28876 tot 28880
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 juli 2013

Italiaanse economie zakt weg in een diep gat

Het mag dan al een half wonder heten dat de Italianen er in geslaagd zijn om een werkbare regering op de been te krijgen, maar daarmee is het land nog niet veilig thuis. Verre van zelfs, want de meest recente indicatoren tonen donkere wolken aan het firmament.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: dinsdag 23 juli 2013

De mythe ontkracht: Grondstoffen raken niet op

Grondstoffen zijn eindig en zullen snel opraken. Het is een veelgehoord argument in het duurzaamheidsdebat, maar het is niet waar. Dat wil niet zeggen dat het slim is om op de huidige voet door te gaan.

Iedereen weet dat onze grondstoffen opraken. We leven op een kleine bol, kopen veel te veel spullen en gooien veel te veel weg. Ooit is het op. Onze gasbel is in 2026 op. Voor een zeldzaam metaal als indium is dat al vijf jaar eerder. Indium is cruciaal voor touchscreens, dus geen smartphones meer voor volgende generaties.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 23 juli 2013

Goudprijs bouwt verder aan een stevige basis

De goudprijs is bezig om een sterke basis te leggen voor een verdere forse stijging. De drijvende kracht hierachter is de sterke vraag naar fysiek goud en de grote short posities door de hedge funds die onhoudbaar zullen blijken. De situatie gelijkt erg op die van 2008 waarna de goudprijs verdubbelde in de komende drie jaren.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 23 juli 2013

Amerika zal bezwijken onder haar schulden

Deze twee grafieken laten zien dat de Amerikaanse economie in een gigantisch schuldenmoeras wegzakt. Vlak na de Tweede Wereldoorlog leverde elke geleende dollar $4,61 aan productiviteit op. Sinds 2002 levert elke dollar nog maar $0,08 aan economische groei op.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 23 juli 2013

De Bundesbank kan fluiten naar het goud

De Duitse Bundesbank wil 300 ton goud ophalen bij de New York Fed. Volgens vermogensbeheerder William Kaye is dat goud al lang uitgeleend aan banken, die het doorverkocht hebben aan landen als China, Rusland en India.